Minipojille sarja-avauksessa voitto ja tappio

Olli Piekkari esiintyi sunnuntaina terhakkaasti molemmissa päissä kenttää.

Pälkäneen Luja-Lukon Bulls-joukkue aloitti koripallon minipoikien II-divisioonan sunnuntaina kohtaamalla Tampereella Raholan Pyrkivän vuonna 2003 ja 2004 syntyneiden joukkueet. Sarjakauden avaus tuotti tulokseksi sekä voiton että tappion.

Ensin pelattiin Pyrkivän vanhempia poikia vastaan. Pälkäneläiset olivat kohdannet joukkueen jo elokuussa Delfin-basket -turnauksessa. Raholan peli perustui kahden taitavan pojan ympärille, jotka henkilökohtaisilla ratkaisuilla pystyisivät kääntämään pelin.

Ensimmäinen jakso oli tasaista peliä ja koreja tehtailtiin tasatahtiin. Jakso kirjattiin Bullsille pistein 13–12. Toinen jakso alkoi myös tasaisesti, mutta puolen välin kohdalla Pyrkivä onnistui tekemään 8–0 -runin, joten jakso meni Pyrkivälle 16–7.

Puoliajan jälkeen Bulls tuli taistellen kentälle ja sai otteen pelistä. Molemmissa päissä kenttää heitettiin paljon ohi ja korit olivat tiukassa. Bulls voitti kolmannen jaksoin 11–8. Viimeinen jakso alkoi Pyrkivän komennossa ja ero kasvoi yli kymmeneen pisteeseen. Hyvästä taistelusta huolimatta Bulls ei onnistunut kuromaan eroa kiinni, vaan jakso meni Pyrkivälle 16–6 ja koko ottelu 52–37.

Ruokailun jälkeen vastaan tuli Raholan vuotta nuoremmat pojat. Viime kaudelta tuttu mikrojoukkue oli etukäteen voitettavissa. Ottelu alkoikin Bullsin hallinnalla. Eroa saatiin hetkessä, kun hienojen syöttöketjujen päätteeksi korin läheltä löytyi vapaa pelaaja. Jakso meni Bullsille pistein 14–6.

Toinen jakso oli tahmeaa, vaikkakin Bulls tapahtumia hallitsi. Luvut 10–8 kuvaavat hyvin toista jaksoa . Kolmas jakso oli tässäkin ottelussa pälkäneläisten hallintaa. Eroa tuli reilusti lisää, ja Bullsin aktiivinen puolustus oli myrkkyä vastustajille. Bulls voitti viimeistä edellisen jakson pistein 22–5.

Viimeisellä jaksolla Pälkäneen pojat jatkoivat hienoa peliä, ja eroa tuli vielä lisää.  Lukemin 17–10 päättynyt jakso sinetöi koko ottelun loppulukemiksi 63–29.

Bullsin riveissä Severi Huhtala esiintyi ensimmäisen kerran, ja varsinkin jälkimmäisessä ottelussa alkoi peli luistaa.

Minipoikien sarjakausi jatkuu ensi viikon keskiviikkona, jolloin pälkäneläiset kohtaavat Tampereen NMKY:n.