Jorma Hynninen avaa klassisen sarjan Kangasala-talossa

Tammikuun lopulle ja helmikuun alkuun osuvan Kangasala-talon avajaisviikon ohjelmisto on saamassa ryhdikkään muodon. Talon ensimmäinen maailmanluokan esiintyjä on baritoni Jorma Hynninen, joka avaa talon klassisten konserttien sarjan 3. helmikuuta. Hynninen konsertoi Kangasalla yhdessä pianisti Ilkka Paanasen kanssa.

Avajaisviikolla konserttisalin ohjelmistossa esiintyy kotimaisia huippuja sekä paikallisia osaajia ja harrastajia. Viikon päättää Laulaja Olavi Virta -konsertti. Illan pääosissa esiintyvät tangokuninkaana tunnettu Amadeus Lundberg ja Olavi Virran ikivihreiden tulkitsijana tutuksi tullut Hannu Lehtonen. Tampereen seudun kevään 2015 ainoa esitys nähdään Kangasala-talossa 7. helmikuuta.

– Haluamme huomioida avauksen ohjelmistossa erilaiset kohderyhmät ja esitellä konserttisalin monipuolisuutta, toimitusjohtaja Timo Kotilainen kertoo.

Hänen mukaansa huippuesiintyjät näyttävät salin mahdollisuudet, mutta yhtä lailla on tärkeää kutsua myös paikalliset lavalle heti alussa.

– Heistä tulee salin vakiokasvoja sekä näyttämöllä että katsomossa, Kotilainen sanoo.

Avajaisviikko alkaa lauantaina 31. tammikuuta avoimien ovien tapahtumalla, jossa Pirkanmaan musiikkiopiston solistit ja pienyhtyeet esiintyvät lyhyissä kävelykonserteissa. Yleisö pääsee tutustumaan talon tiloihin ja toimintaan opastetuilla kierroksilla.

Kangasalan lukion musiikkilinja valtaa talon Leevi and the Leavings -konsertillaan 2. helmikuuta. Lasten avajaisia vietetään 5. helmikuuta kahdella konsertilla, joista toinen suunnataan päiväkotiryhmille ja toinen lapsiperheille.

Kangasala-talon salia testataan ensimmäisen kerran testikonserteissa joulukuussa.

– Odotamme innolla pääsevämme kuulemaan salin akustiikan ja näkemään käytännössä tilan toimivuuden, Kotilainen toteaa.

 

Taidemuseo erikoistuu veistoksiin

Kangasala-talossa avataan myös professori, kuvanveistäjä Kimmo Pyykön nimeä kantava taidemuseo. Taidemuseo erikoistuu veistoksiin sekä tila- ja kolmiulotteisiin teoksiin. Museon avajaisia vietetään yhdessä konserttisalin avauksen kanssa.

Museon kevään 2015 näyttelyohjelma julkaistaan syksyn aikana.

Akustiikan toden teolla testaava komeaääninen Jorma Hynninen saapuu konsertoimaan Kangasala-taloon alkuvuodesta. Kuva: Heikki Tuuli.