Luja-Lukon miehet aloittivat kahdella voitolla

Niko Nurminen oli sarja-avauksessa pelipäällä.

Luja-Lukon koripallomiehet aloittivat läntisen alueen V-divisioonan B-lohkon kahdella voitolla. Sarja-avauksessa pälkäneläiset voittivat kotisalissaan tamperelaisen Koukkupolvet pistein 93–58 (32–2, 25–11, 17–15, 19–20).

Ottelu oli käytännössä selvä alusta lähtien. Kapeaa salia vierastaneet vierailijat olivat pari askelta jäljessä joka osastolla. Seitsemän minuutin jälkeen lukemat olivat 16–0, joten ottelu ratkesi todella nopeasti. Jaakko Saukkonen heitti kaukaa ja Niko Nurminen juoksi nopeasti – tämä oli homman nimi.

Vaikka vierailijat pääsivät paremmin mukaan jakson loppupuolella, niin jaksolukemat 32–12 (Luja-Lukolla 6 kolmen pisteen koria) kertovat omaa tylyä kieltään. Viimeisinä niitteinä Jussi Palomäki teki heti ensimmäisellä heitollaan kolme pistettä ja Tomi Ingmanin viimeisen sekunnin ratkaisu oli uran ensimmäinen kolmen pisteen kori.

Toisenkin jakson kotijoukkue painoi päälle aktiivisella prässillä. Yhdeksän pelaajan rotaatioon ei seitsemän henkisellä miehistöllä Pälkäneellä pelanneella Koukkupolvilla ollut vastata. Luja-Lukon heittopeli oli edelleen erinomaista. Ottelun kaksi viimeistä erää olivat enemmänkin jo pelailua ja loppuvihellyksen odottamista puolin ja toisin.

 

Hämeenkyrön illasta täydet pisteet

Kauden ensimmäisessä vieraspelissään Luja-Lukko matkusti Hämeenkyröön Nakkelijoiden vieraaksi. Voitto matkasi Pälkäneelle pistein 49–60 (18–14, 9–17, 11–20, 11–9).

Luja-Lukko sai paikalle koko miehistönsä, ja kovasta temmosta sovittiin ennen ottelun alkua. Nakkelijoiden pelisuunnitelma ei tarjonnut suuria yllätyksiä – paikkapuolustus ja hyvin rauhalliset hyökkäykset ovat olleet joukkueen tavaramerkkeinä jo vuosia.

Ottelu oli ratketa jo alkuminuuteilla. Pälkäneen nopeat hyökkäykset tuottivat parissa minuutissa 0–7-johtoaseman. Kotijoukkue ei tästä hätkähtänyt vaan nousi 8–7 johtoon. Pälkäneen peliä leimasi loppujaksolla pallon polttaminen käsissä, ja tämä johti muutamaan turhaan pallonmenetykseen. Nakkelijat veikin ensimmäisen jakson neljän pisteen erolla.

Tauolla sovittiin entistäkin aggressiivisemmasta pallollisen pelaajan tuplauksesta ja vapaiden kolmosheittojen estämisestä. Suunnitelma toimi loistavasti. Vapaita kolmosia ei annettu ja vähemmän vapaat kolisivat rautoihin. Puolustuspään levypallo-ongelmat tulivat silti hyvin esiin, Kyröskosken koreista pallo pomppi todella kauas, ja Nakkelijat sai pituusalivoimasta huolimatta ison määrän levypalloja Pälkäneen päädyssä. Puoliajalle Luja-Lukko pääsi neljän pisteen johtoasemassa.

Puoliajan jälkeen pälkäneläiset saivat syöttöpelinsä rullaamaan selvästi paremmin, mikä tuotti useita helppoja koreja. Kun vielä Nakkelijat heittivät vapaaheittonsa melko huonolla prosentilla, vierailijat repivät jatkuvasti lisää eroa. Levypalloissa Nakkelijat oli edelleen vahva, mikä piti joukkueen jotenkin pelissä mukana vaikka viimeiselle jaksolle mentäessä eroa oli melko paljon, 13 pistettä.

Neljännellä jaksolla molempien joukkueiden peli hajosi pahasti. Kertaalleen selvässä takaa-ajoasemassa kotijoukkueelta jopa loppui hyökkäysaika kesken.

 

Luja-Lukon pistemiehet Koukkupolvet-ottelussa: Jaakko Saukkonen 20, Nurminen 19, Jussi Jokinen 18, Ingman 9, Palomäki 7, Jussi Romu 7, Joonas Saukkonen 4, Juha Kuparinen 4.

Luja-Lukon pistemiehet Nakkelijat-ottelussa: Jaakko Saukkonen 15, Jussi Jokinen 13, Niko Nurminen 9, Jussi Palomäki 8, Tomi Ingman 5, Jussi Romu 5, Joonas Saukkonen 5.