Puolustuspeli C-poikien akilleenkantapäänä

Puolustuspeli on osoittautunut haastavaksi Pälkäneen Luja-Lukon C-pojille syksyn SM-karsintapeleissä. Lokakuun loppupuolella pelatussa ottelussa Tampereen Pyrinnön ykkösjoukkuetta vastaan pälkäneläiset jäivät täysin Pyrinnön jalkoihin. Suomen kärkijoukkueisiin lukeutuva Pyrintö napsi kotonaan helpon 132-22 -voiton Luja-Lukosta.

Kotiturnauksessa marraskuun alussa Luja-Lukon saldo oli yksi voitto ja yksi tappio. Ensimmäisessä pelissään Luja-Lukko voitti Raholan Pyrkivän 80–47.

­– Oli hienoa huomata, että pystyimme purkamaan vastustajan paikkapuolustusta välillä erittäin hienosti, vaikkemme ole harjoitelleet sitä ollenkaan. Pelissä oli paljon hyviä elementtejä kuten nopeiden juokseminen ja pallonliike paikka paikoin, Luja-Lukon valmentaja Otto Juutinen kertoo.

Pälkäneläisistä onnistuivat erityisesti Miklas Hapuoja ja Alex Ingman.

Toisessa kotiturnauksen pelissä pälkäneläisiä vastaan asettui Kaarinan Ura. Ennen peliä painotettiin luottamista omaan pelityyliin ja kovaa puolustusta. Oman pelityylin toteuttaminen onnistui jotenkin, mutta puolustuspeli ontui. Ura karkasikin heti ensimmäisen kahden erän aikana 20 pisteen johtoon. Puoliajan jälkeen Luja-Lukko onnistui kuromaan eron kahdeksaan pisteeseen, mutta ottelu kirjattiin kuitenkin pistein 84–64.

– Hyökkäyspäässä meillä ei ole mitään ongelmaa haastaa vastustajia, mutta puolustuspelimme ei toimi ollenkaan. Jos meitä vastaan tehdään keskimäärin 80 pinnaa ja me saamme 60, niin ei sillä pelejä voiteta, Otto Juutinen mainitsee.

C-pojat pelaavat seuraavat SM-karsintapelinsä Forssassa 23. marraskuuta.