Minipojat paahtoivat finaaliin

Vuonna 2004 syntyneet Minipojat lähtivät valloittaman Kouvolaa aamun pimeyden suojissa. Ottelu pelattiin Utti-Hallissa, jossa oli kolme kenttää. Ensimmäisenä pälkäneläiset kohtasivat tutun MaSu Basketin. Jo ennalta tiedettiin, että MaSulla on yksi todella iso ja taitava poika, jonka pysäyttäminen olisi pälkäneläisittäin enemmän kuin tärkeää ottelun kulun kannalta.

Puoliajalla Luja-Lukko oli neljä pistettä perässä, mutta hankalasti pideltäväksi tiedetty vastustajan pelaaja oli silti tehnyt 11 heidän kaikkiaan 18 pisteestään. Kolmannella jaksolla Luja-Lukko onnistui kaventamaan eroa pisteellä, joten viimeiselle jaksolle lähdettiin MaSun kolmen pisteen johdossa. Viimeisellä jaksolla MaSu onnistui lisäämään johtoaan kahdella pisteellä ja näin voitto heille varsin tiukasti 30–35.

Parin tunnin tauon jälkeen vastaan tuli KaVe Kotkasta. Ottelun alku oli hieman tunnustelevaa ja hapuilevaa, mutta puoliajalla Lu-Lu johti kahdeksalla pisteellä. Kolmannella jaksolla joukkue sai ketsuppipullon auki, ja sen seurauksena jakso kirjattiin pälkäneläisille 6–22. Viimeinen jakso oli tasaista pelaamista, vaikkakin KaVe onnistui voittamaan  jakson pisteellä. Lopputulos selvästi 23–44 Luja-Lukolle.

Jälleen seurasi pari tuntia odottelua ennen ottelua PuHu-05:tä vastaan. Pälkäneläispojista näkyi jo pientä väsymystä, mutta nuoremmat vastustajat eivät onnistuneet tekemään kunnolla kiusaa. Ensimmäinen jakso pistein 4–16 Luja-Lukolle riitti siihen, että ottelu oli käytännössä ohi. Loppu oli enemmän ja vähemmän virkamiespalloa, mutta se riitti. Lopputulos 16–39 varmisti käytännössä paikan välierissä.

 

Tuttu vastus odottamassa

Aamu alkoi ottelulla Honka Petäjää vastaan. Pälkäneläiset ottivat ottelun heti haltuun, ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Ottelu päättyi Luja-Lukolle 45–13. Seuraavaksi edessä oli välieräottelu Kouvoja vastaan.

Kouvot oli voittanut oman lohkonsa puhtaalla pelillä ja lähti ehkä suosikkina otteluun. Pälkäneen pojat olivat kuitenkin päättäneet voittaa tämän ottelun, ja ensimmäinen viisi minuuttia oli silkkaa Luja-Lukon näytöstä – ja tulostaululla murskaavat lukemat 5–20 eli ottelu oli käytännössä ”taputeltu”. Toinen jakso mentiin vielä pälkäneläisittäin täydellä höyryllä, jonka jälkeen eroa puoliajalla oli 29 pistettä. Jälkimmäinen jakso oli enemmän ja vähemmän pelailua, ja lopputuloksena 56–33-voitto Luja-Lukolle.

Finaaliin pälkäneläiset pääsivät kokeilemaan uudelleen MaSu Basketin virettä. Loppuottelu alkoi todella takkuisesti, ja heittopeli yskähteli pahemman kerran. Puolustuksessakin onnistumiset olivat vähissä, ja MaSu puolestaan onnistui lähes kaikessa. Puoliajalla Luja-Lukko oli 14–26 tappiolla, ja vaikka kolmanteen jaksoon joukkue saikin hyvän tsempin päälle, MaSun ote ei pälkäneläisten yrityksestä huolimatta herpaantunut.

Valmennusjohto näki positiivisena sen, että tsemppaaminen jatkui loppuun asti. Vaikka MaSu voitti mestaruuden 26–35 ja pienen hetken tappio kalvoi mieltä, illemmalla saavutus maistui pälkäneläispelureille jo paremmalta.