LP Kangasala ei aio antaa periksi

– Ainahan se olisi mukavampi voittaa enemmän, joten siinä mielessä ei saa jäädä tyytyväiseksi. Toisaalta on pidettävä mielessä realiteetit: meillä on nuori joukkue, jonka moni pelaaja vasta opettelee vastuunkantoa, arvioi LP Kangasalan valmentaja Tuomas Alatalo.

Tasatahtiin voittojen ja tappioiden kanssa pyrkivä LP Kangasala askeltaa kohti pudotuspelejä lentopallon Mestaruusliigassa, vaikka tällä hetkellä tappioita onkin kertynyt enemmän kuin voittoja. Joukkue on sarjataulukossa kuudentena. Kolmossijakin on silti vielä otettavissa, jos voittoja saadaan kammettua hieman nykyistä tiiviimmällä tahdilla.

– Ongelmakohtia on ollut hyökkäyspelissä ja -tehoissa, erityisesti niin sanottuja kovempia joukkueita vastaan. Vastaanotto sen sijaan on toiminut hyvin melkein koko ajan. Antaisin joukkueelle syksystä kokonaisarvosanaksi kahdeksan, Alatalo summaa.

Tilastojen valossa erityisesti petrattavaa on LP:n vieraspelaamisessa: seitsemästä vierasottelustaan joukkue on voittanut vain kaksi. Kotonaan kangasalalaiset ovat voittaneet useammin kuin hävinneet ja lisäksi laittaneet ennalta kovemmaksi povattuja joukkueita ahtaalle. Valmentaja ei näe minkäänlaista vieraspeikkoa joukkueen kiusana.

LP Kangasala joutui puolustuskannalle Orivedellä. Kokonaisuudessaan kohtuullinen esitys ei riittänyt tällä kertaa pisteille. Kuva: Veli-Jussi Lietsala.

– Keskikastin joukkueista olemme hävinneet vieraissa vain Kuusamolle – muut ovat olleet sitten Salo, Orivesi ja Hämeenlinna, hän muistuttaa.

Kuusamo on yksi Kangasalan päävastustajista, ja joukkueet ottavat yhteen kahdesti tammikuun tasauksessa myöhemmin tässä kuussa. Ottelut voivat näyttää jo suuntaa keväälle.

– Koitetaan pysyä kärjen tuntumassa, kehittää omaa peliä ja olla mahdollisimman valmiina, kun pudotuspelit alkavat.

LP hakee vielä yhtä vahvistusta ennen tammikuun loppua ja siirtoajan umpeutumista. Vuodenvaihteessa vahvuuteen liittyivät näyttöjä antamaan amerikkalaiset Chantale Riddle ja Christina Higgins, joista jälkimmäinen ei jatka Kangasalla. Sen sijaan 23-vuotias ja 183-senttinen Riddle palkittiin LP:n parhaana ensimmäisessä pelissään OrPo:a vastaan loppiaisena.

– Esitys oli ihan mukiinmenevä siihen nähden, paljonko hän on ehtinyt viettää aikaa joukkueen kanssa. Nimet ovat jo paperissa, Alatalo sanoo.

Vasenkätinen Riddle saapui Kangasalle New Mexicon yliopistosta, jossa hän opiskeluaikanaan muun muassa saavutti Yhdysvalloissa arvostetun All-American -valinnan kolmesti.