Eroa neljä pistettä ja yksi maali

Pälkäneläinen SB Luja II ja kangasalalainen KU-68 ovat vähintäänkin kohtuullisissa asemissa salibandyn nelosdivisoonassa. Sarjapaikan uusimista hyvin lähellä oleva Luja piti osakkeensa hyvässä kurssissa viime viikonloppuna, kun joukkue palasi joulutauolta pelaamalla kaksi tappiotonta peliä. Alemman keskikastin KyPo sai napattua yhden pisteen, mutta Nokian KrP:n kakkosjoukkueen Lujan kakkonen jätti pisteittä.

KyPo-ottelusta voisi tosin todeta niinkin, että nimenomaan Luja sai napattua siitä yhden pisteen, sen verran nihkeä esitys lujalaisittain oli. Joukkue sai viimeisteltyä yhden maalin rangaistuslaukauksesta, mutta vastaavasti tuhri toisen rankkarin. Maaliverkkoja heiluttelemaan tottuneet Lujan pelurit tuskastuivat vastustajan saadessa peitettyä paljon laukauksia, mutta Tommi Hildén onnistui nostamaan luopioislaiset 3–3-tasapeliin viime hetkillä joukkueen pelatessa ilman maalivahtia.

Tummapaitainen SB Lujan kakkosjoukkue on hyökännyt ahnaasti salibandyn nelosdivisioonassa.

Joulutauon mukanaan tuoma pelaamattomuus näkyi myös Nokia-ottelussa. Luja oli toistuvasti ongelmissa omalla puolustusalueellaan eikä avauspeli ottanut onnistuakseen. Totuttuun tapaan vastustajan maaliverkko heilui kuitenkin sen verran tehokkaasti, että KrP taipui maalein 7–6.

Maalinteko ei ole muissakaan peleissä tuottanut Lujalle ongelmia. Joukkue on viimeistellyt eniten osumia lohkonsa joukkueista – lähes seitsemän kertaa per ottelu, ja samaan aikaan puolustuskin on pitänyt. Omissa on soinut enimmillään kuudesti, ja sekin on päässyt käymään vain kaksi kertaa. Keskimäärin Lujalle on saatu tehtyä neljä maalia ottelua kohden. Tehtyjen ja päästettyjen maaliero on hurjat 27 maalia plussan puolella.

Voiton ja tasapelin myötä Luja palasi vakuuttavien tulosten tielle ja jahtaa nousumahdollisuutta eli kolmen kärkeen sijoittumista tosissaan. Joukkue lähti joulutauolle niskassaan 4–6-tappio alemman keskikastin LeTo:lle, mutta nyt luopioislaisjoukkueen seitsemän edellisen ottelun saldona on tuon tappion lisäksi viisi voittoa ja yksi tasapeli. Joulukuista LeTo-tappiota ennen Luja hävisi viimeksi lokakuun lopulla, jolloin tappion karvasta kalkkia juotti paikalliskilpailijaksi laskettava kangasalalainen KU-68. Tuolloin KU oli parempi kahdella maalilla luvuin 3–5.

 

Kadonneen otteen metsästäjät

Jos on Luja II äitynyt hapuilevan alun jälkeen hyvään vauhtiin, on sarjapaikan uusimista jälleen kerran mielivän KU-68:n kausi kulkenut toiseen suuntaan. Ensimmäisistä viidestä pelistä joukkue otti neljä voittoa, mutta sittemmin kangasalalaisilla on ollut vaikeaa. Sydänhämäläisten kiusanhengen LeTo:n kanssa marraskuun lopussa pelatun 4–4-tasapelin pistejaon jälkeen pelit ovat kääntyneet aina vain selvemmin vastustajalle: Luja II otti revanssin alkukauden tappiolleen 5–6, samoista sijoista kamppaileva D-Kone voitti 6–7 ja yhtä lailla niskaan hengittävä TFT pöllytti kangasalalaisjoukkuetta maalein 3–9. Vielä LeTo-tasapeliä ennen KU-68 oli ehtinyt kaataa sarjakärki SW:n 7–5. Neljän voitottoman ottelun putkesta huolimatta kangasalalaiset sinnittelevät sarjataulukossa vielä neljäntenä, heti SB Lujan takana. Siellä luopioislaiset toivovat KU:n myös pysyvän, sillä tasapisteisiin päätyminen merkitsisi kangasalalaisten nousemista edelle keskinäisten pelien maalieron – maalit 10–9 KU:lle – turvin.

KU-68:n ongelmat ovat selittyneet pitkälti runkopelaajien poissaoloilla, joiden pitäisi hieman helpottaa kevätkaudella. Niinpä KU:n leirissä ollaankin luottavaisia sen suhteen, että tiukat pelit – joukkueen maaliero kymmenen ottelun jälkeen 57–55 – kääntyvät jatkossa kotiin päin.

Ottelusiirron vuoksi omaa kevätkauden avaustaan yhä odottavan kangasalalaisjoukkueen paluu pitkäksi venähtävältä joululomalta on edessä vasta helmikuun alussa. Tuolloin vastus onkin piristymistä ajatellen mielenkiintoisen vaihteleva. Vastaan asettuvat ainoan tappionsa juuri KU:lle kärsinyt sarjakärki SW, sarjajumbo RoPo ja kangasalalaisille tällä kaudella kylmintä kyytiä 3–11-lukemin antanut Soittorasia IV.

KU-68:n rivistöä harvensivat syksyn aikana useat poissaolot. Keväällä kurssia yritetään kääntää nousuun.