Luja-Lukko rökitti tamperelaisvastustajansa

Pälkäneen Luja-Lukon 13–14-vuotiaat koripallotytöt nousivat kevätkaudeksi läntisen alueen 1. divisioonaan. C-tyttöjen ykkösdivisioonan sarjapelit alkoivat lauantaina Loimaalla.

Pelinopeuttaan niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäänkin määrätietoisesti kehittäneet pälkäneläiset kukistivat avausottelussaan Tampereen NMKY:n 101–16. Päivän toisessa ottelussa Raholan Pyrkivä kaatui 68–25. Molemmat tamperelaisvastustajat pelasivat syksyllä ikäluokan SM-karsintoja.

Avausottelussa TaNMKY ei löytänyt aseita pälkäneläisten aktiivisen prässipelin purkamiseksi.  Luja-Lukko ratkaisi ottelun jo avausjaksolla, jonka jälkeen taululla oli lukemat 27–2. Kaikki kymmenen pälkäneläispelaajaa pääsivät ottelussa pisteiden makuun.

Toisessa ottelussa oli tiedossa astetta kovempi vastus ja tasaisempi vääntö. Rahola ei kuitenkaan pysynyt pälkäneläisten vauhdissa. Luja-Lukon tytöt veivät ensimmäisen jakson 25–4, ja peli oli käytännössä selvä. Myös Raholaa vastaan pälkäneläispelaajat pääsivät nauttimaan laajalla rintamalla onnistumisista: yhdeksän pelaajaa kirjautti pisteitä.

Pälkäneen pelintekijät Roosa Taipale ja Milla Motin käyttivät tamperelaisia vastaan erinomaisesti nopeuttaan. Kaksikko rytmitti joukkueen vahvaa vastahyökkäyspeliä.

Jemina Tikka, Axa Niemi ja Helmi Raivio esittivät hyvää heittopeliä. Emilia Ingmanin ja Jaana Järvisen vahvan levypallopelaamisen lisäksi molempien sentteripeli hyökkäyspäässä on kehittynyt mukavasti.

C-tyttöjen tiivis otteluohjelma jatkuu ensi viikonloppuna Ricoh-turnauksessa Vantaalla.

 

Koripallo, C-tyttöjen 1. divisioona

PäLuLu – TaNMKY 101 – 16
PäLuLu – RaPy 68 – 25

 

Roosa Taipale toimi kapellimestarina, kun C-tytöt voittivat Tampereen NMKY:n ja Raholan Pyrkivän.