Viisivuotiaat täyttävät Kangasala-talon

 

Runebergin päivänä 5.2. kaikki kangasalaiset viisivuotiaat pääsevät juhlimaan Kangasala-talon avajaisia oman teemapäivän merkeissä. Lapsellinen Kangasala -päivä on Kangasalan kunnan varhaiskasvatuksen ja Kangasala-talon yhteistyössä järjestämä tapahtumapäivä, joka tarjoaa vuorovaikutteisen konserttielämyksen lapsille ja kansainvälistä varhaiskasvatusta käsittelevän seminaarin alan ammattilaisille.

Lapsellinen Kangasala –päivä kokoaa valtaosan Kangasalan viisivuotiaista  ensimmäiseen ”Kurkistuksia Tanssivaan Muumilaaksoon” –konserttiin, joka on paikallisen lastenkulttuurin moniosaajan  ja lauluntekijän Heikki Mäenpään tuottama. Tilaisuuteen on kutsuttu kaikki kangasalaiset vuonna 2010 syntyneet lapset. Lasten kulttuurikipinää sytytellään Kangasala-talon konserteilla myös tulevina vuosina, sillä kunnan varhaiskasvatus on päättänyt tehdä tilaisuudesta jatkuvan perinteen.

– Kutsuvieraiksi on valittu juuri viisivuotiaat, sillä viisivuotiaan kehitysvaihe mahdollistaa täysipainoisen nautinnon konsertista ja hän muistaa elämyksen vielä pitkälle omassa elämässään. Parhaassa tapauksessa kokemus poikii kiinnostuksen kulttuuria kohtaan myös myöhemmissä elämänvaiheissa, Kangasalan kunnan varhaiskasvatuksen johtaja Anni Aalto-Ropo sanoo.

 

Kansainvälisyys kunniaan

Lapsellinen Kangasala -päivä on myös osa kouluissa ja varhaiskasvatuksessa vietettävää kansainvälistä helmikuuta.

Kangasala-talossa iltapäivällä järjestettävä kutsuseminaari pureutuukin juuri kansainväliseen varhaiskasvatukseen. Tampereen yliopiston tutkija, tohtoriopiskelija Janniina Elo luennoi seminaarissa aiheesta ”Suomalainen varhaiskasvatus vertailujen valossa”. Kasvatustieteen tohtori Piia Roos käsittelee esityksessään aihetta ”Lasten osallisuus – suomalaisen varhaiskasvatuksen vahvuus?”

Kutsuseminaarissa esitetään ensi kertaa myös Kangasalan kunnan varhaiskasvatuksen visuaalinen kokonaisteos ”Kangasala Tiny Bird”. Esitys rakentuu kansainvälistäkin kiinnostusta herättäneeseen varhaiskasvatuksen osaamiseen, jonka metodeja esityksessä kuvataan. Esityksen on toteuttanut Heikki Mäenpää.

Illalla lasten avajaispäivä jatkuu kaikille avoimella, maksullisella ”Kurkistuksia Tanssivaan Muumilaaksoon” –konsertilla kello 18.00.