Minipojat ottivat avausvoittonsa ykkösdivisioonassa

Eemeli Niemi johti Luja-Lukon peliä ja loisti hyökkäyspäässä.

Pälkäneen Luja-Lukon 11–12-vuotiaiden koripallopoikien ykkösdivisioonajoukkue avasi kevään sarjapelit Loimaalla. Minipoikien ottelua isännöi kevääksi ykkösdivisioonaan noussut LoKoKo. Mikropoikavuosilta tuttu isäntäjoukkue ei pärjännyt pälkäneläisille, vaan putosi tahdista kahden ensimmäisen jakson aikana.

Ottelun alku oli Lakersin hallintaa, mutta korit olivat kortilla. Niko Pajulan avauskorin jälkeen hyökkäyspeli vapautui ja hyvin heittäneet vieraat veivät avausjakson 13-6. Toisella jaksolla ote siirtyi vielä vahvemmin pälkäneläisille ja eroa tuli tasaisesti lisää.

Luja-Lukon nuoret pelimiehet malttoivat hakea hyvillä syötöillä vapaan pelaajan, joka pääsi usein nostamaan vapaasti koreja. Kolmannella jaksolla pälkäneläispuolustus laiskistui ja LoKoKo pääsi tekemään luvattoman helppoja koreja. Ero ei kuitenkaan kaventunut. Päätösjaksolla puolustukseen saatiin ryhtiä, ja ero kasvoi 14 pisteellä.

Syyskierroksella kaikki ottelunsa hävinneet pälkäneläiset ottivat kauden ensimmäisen ykkösdivisioonavoittonsa lukemin 66–32. Kaikki pelaajat onnistuivat korinteossa. Vieläkin tärkeämpää oli hyvä yhtenäinen joukkuepeli molemmissa päissä kenttää.