Kuntalaiset löysivät tiensä Kangasala-taloon

Taidemuseoon kävi tutustumassa iso joukko kaikenikäisiä ihmisiä – lähes 2000 ihmistä kolmessa tunnissa.

”Iso juttu tämänkokoisessa kunnassa”, supistiin Kangasala-talon täysillä käytävillä sunnuntaina. Samoilla linjoilla olivat myös suoramalaiset Eero ja Seija Suvanto, jotka uuden talon avointen ovien päivä veti paikalle. Erityisesti Seija Suvannon kalenteriin päivä oli merkitty jo hyvissä ajoin, mutta Eero-miestäkin kiinnosti nähdä, mitä myös Suvantojen maksamilla verorahoilla on saatu aikaan.

– Talo näyttää hyvältä. Tilat ovat hienot – myös näkymät suurista ikkunoista, Eero Suvanto tunnustaa.

Myös avointen ovien päivän oheistoiminta, kuten mahdollisuus Kangasala-kolikon lyömiseen, saa Suvannoilta kiitosta. Ainoastaan ulkoväritys, joka tuo mieleen ruosteiset levyt, Eero Suvantoa hieman häiritsee.

Seija Suvanto on jo vilkuillut talon tulevaa ohjelmistoa, joka vaikuttaa lupaavalta.

– Tulemme kyllä uudestaankin, hän tuumaa.

Parkkipaikan Suvannot löysivät pienen kävelymatkan päästä, kirkon kupeesta. Pariskunta näkee pysäköintijärjestelyt nykyisellään aavistuksen ongelmallisina, mutta toisaalta Kangasala-talo on hyvin saavutettavissa keskusta-alueen kaikilta parkkipaikoilta.

 

Kävijämäärä yllätti

Kunnanhallituksen ja valtuuston tulevia kokoustiloja esittelemässä olleen Tuomas Bährendin mukaan pysäköintijärjestelyt on tiedostettu yhdeksi kehittämistä kaipaavista asioista. Esimerkiksi linja-autojen parkkeeraamismahdollisuuksia selvitellään, ja viereisten kerrostalojen valmistuminen tuo myös Kangasala-talon käyttöön parkkipaikkoja maan alta.

– Kasvokkain saatu palaute on ollut muuten positiivista – negatiivinen taitaa liikkua enemmän tuolla sosiaalisessa mediassa, valtuuston toinen varapuheenjohtaja Bährend kertoo.

Kasvotusten annettua palautetta riitti sunnuntaina, sillä kolmen tunnin aikana Kangasala-taloon tutustui arviolta yli 2000 ihmistä. Liikkeellä ei ollut pelkkiä kangasalalaisia, vaan joukossa oli myös naapurikuntalaisia.

Susanna Majurin näyttelyn avajaisia vietettiin avointen ovien päivänä.

– Avajaisviikonloppu onnistui kokonaisuudessaan erinomaisesti, vaikka täytyy myöntää, että monien asioiden kanssa meni aika tipalle valmistuminen. Esimerkiksi museon näyttely saatiin valmiiksi vasta perjantaina. Mutta saatiin kuitenkin, kertoo talon toimitusjohtaja Timo Kotilainen.

Kotilaiselle kantautuneen palautteen mukaan aulatilojen avaruus ja pelkistetty ulkoasu toimivat hyvänä kontrastina konserttisalin tummalle värimaailmalle, mutta portaisiin aulassa ja salissa on kaivattu kontrastiväriä askelmia erottelemaan.

– Tämä on tullut useassa palautteessa ja se, kuten moni muukin keskeneräinen asia, hoidetaan kuntoon avajaisviikon jälkeen. Erilaiset asennustyöt talossa jatkuvat vielä pitkälle kevääseen, Kotilainen sanoo.

Talossa järjestettiin sunnuntaina opastettuja kierroksia ja pieniä musiikkiesityksiä Kangasala-salissa. Vieraat pääsivät myös tutustumaan Susanna Majurin ”Kotona vedessä” -näyttelyyn, jonka avoimia avajaisia vietettiin avointen ovien päivän aluksi.

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa kävijöille olivat avoinna sekä perusnäyttely ”Pitkän matkan ateljee” että Jokin meissä – teoksia vuosilta 1971–2014.  Pääkirjasto, josta on kulkuyhteys Kangasala-taloon, oli poikkeuksellisesti avoinna sunnuntaina ja järjesti ohjelmaa lapsille.

”Arveluttava ulkoa, hyvä sisältä”, summasivat Eero ja Seija Suvanto.

”Iso juttu tämänkokoisessa kunnassa”, supistiin Kangasala-talon täysillä käytävillä sunnuntaina. Samoilla linjoilla olivat myös suoramalaiset Eero ja Seija Suvanto, jotka uuden talon avointen ovien päivä veti paikalle. Erityisesti Seija Suvannon kalenteriin päivä oli merkitty jo hyvissä ajoin, mutta Eero-miestäkin kiinnosti nähdä, mitä myös Suvantojen maksamilla verorahoilla on saatu aikaan.

– Talo näyttää hyvältä. Tilat ovat hienot – myös näkymät suurista ikkunoista, Eero Suvanto tunnustaa.

Myös avointen ovien päivän oheistoiminta, kuten mahdollisuus Kangasala-kolikon lyömiseen, saa Suvannoilta kiitosta. Ainoastaan ulkoväritys, joka tuo mieleen ruosteiset levyt, Eero Suvantoa hieman häiritsee.

Seija Suvanto on jo vilkuillut talon tulevaa ohjelmistoa, joka vaikuttaa lupaavalta.

– Tulemme kyllä uudestaankin, hän tuumaa.

Parkkipaikan Suvannot löysivät pienen kävelymatkan päästä, kirkon kupeesta. Pariskunta näkee pysäköintijärjestelyt nykyisellään aavistuksen ongelmallisina, mutta toisaalta Kangasala-talo on hyvin saavutettavissa keskusta-alueen kaikilta parkkipaikoilta.

 

Kävijämäärä yllätti

Kunnanhallituksen ja valtuuston tulevia kokoustiloja esittelemässä olleen Tuomas Bährendin mukaan pysäköintijärjestelyt on tiedostettu yhdeksi kehittämistä kaipaavista asioista. Esimerkiksi linja-autojen parkkeeraamismahdollisuuksia selvitellään, ja viereisten kerrostalojen valmistuminen tuo myös Kangasala-talon käyttöön parkkipaikkoja maan alta.

– Kasvokkain saatu palaute on ollut muuten positiivista – negatiivinen taitaa liikkua enemmän tuolla sosiaalisessa mediassa, valtuuston toinen varapuheenjohtaja Bährend kertoo.

Kasvotusten annettua palautetta riitti sunnuntaina, sillä kolmen tunnin aikana Kangasala-taloon tutustui tuhansia ihmisiä. Liikkeellä ei ollut pelkkiä kangasalalaisia, vaan joukossa oli myös naapurikuntalaisia.

Talossa järjestettiin sunnuntaina opastettuja kierroksia ja pieniä musiikkiesityksiä Kangasala-salissa. Vieraat pääsivät myös tutustumaan Susanna Majurin ”Kotona vedessä” -näyttelyyn, jonka avoimia avajaisia vietettiin avointen ovien päivän aluksi.

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa kävijöille olivat avoinna sekä perusnäyttely ”Pitkän matkan ateljee” että Jokin meissä – teoksia vuosilta 1971–2014.  Pääkirjasto, josta on kulkuyhteys Kangasala-taloon, oli poikkeuksellisesti avoinna sunnuntaina ja järjesti ohjelmaa lapsille.

Valtuuston ja kunnanhallituksen kokoustilat saatiin kuin saatiinkin esittelykuntoon.