Viikonloppuna tarvitaan tasaisuutta

LP Kangasalan liigajoukkueen otteet ja tunnelmat Pitkäjärvellä vaihtelivat laidasta laitaan viime viikolla. Keskiviikkona LP otti yhteen hämeenlinnalaisen HPK:n kanssa ottelussa, joka päättyi lopulta samoin kuin aiemmatkin kohtaamiset tällä kaudella.

Kuudennen kerran kohdanneet joukkueet väänsivät ajoittain äärimmäisen tasaisesti, mutta niin vain HPK otti pisteet erävoittojen valossa selvin luvuin 0–3 (26–28, 20–25, 13–25).

Kentällä ero ei ollut yhtä suuri, ja avauserän voitto oli kelpo nousun tehneiden kangasalalaisten ulottuvilla ennen tuomariston jatkopalloissa tekemää ja pasmat sekoittanutta käsittämätöntä tulkintaa vierasjoukkueen hyväksi.

Ensimmäisen erän lopun jääkylmästä suihkusta huolimatta LP taisteli tiukasti vielä toisessakin erässä, mutta hyökkäysten tehokas päättäminen kävi turhan vaikeaksi. Kolmannessa erässä kotijoukkue ei enää toden teolla pystynyt haastamaan HPK:ta, vaan hämeenlinnalaiset karkasivat selvään erävoittoon.

Libero Tiiamari Sievänen palkittiin LP:n parhaana pelaajana – kuten myös seuraavan päivän Pieksämäki-ottelussa.

Lauantaina taas voitto

Lauantaina LP palasi voittojen tielle Pieksämäki Volleyn kustannuksella. Kolme pistettä irtosi kaksijakoisen esityksen jälkeen lukemin 3–1 (25–21, 25–16, 13–25, 25–21).

Viikonloppuna LP:n vahvuuteen liittynyt kanadalainen Jaki Ellis pelasi ensimmäiset vaihtonsa Pieksämäkeä vastaan.

24-vuotiaalla ja 184-senttisellä yleispelaajalla on kovat meriitit yliopistosarjasta Alberta Pandas -joukkueen riveissä.

Ellisiä sulautetaan osaksi joukkuetta tämän viikon harjoituksissa – ennen tulevaa kahden ottelun viikonloppua. Kangasalalaiset kohtaavat lauantaina vieraissa Liiga-Plokin ja sunnuntaina Pitkäjärvelle saapuu WoVo Rovaniemeltä.

Joukkueet kamppailevat tiukasti keskenään runkosarjan neljännestä tilasta, joten edessä on kaksi niin sanottua kuuden pisteen ottelua – eli kahdentoista pisteen viikonloppu.