Ykkösdivarissa tappio, kakkosesta voittoja

Taitava Miklas Hapuoja ei keskittynyt kikkailuun, vaan pelasi joukkueelle, kun Luja-Lukko haastoi SM-sarjajoukkue Salon.

Pälkäneen 11–12-vuotiaat koripallopojat hävisivät ykkösdivisioonaottelunsa Salon Vilppaalle, mutta voittivat kakkosdivisioonassa Tampereen Pyrinnön ja Porin BC Sisun.

Salossa Luja-Lukko pysyi SM-sarjaa pelaavien isäntien tahdissa kaksi jaksoa: puoliajalle lähdettiin vain kahden pisteen takaa-ajoasemassa. Kolmannella jaksolla isännät nykäisivät eroa 18 pistettä, joten voittotaisteluun pälkäneläiset eivät enää yltäneet, vaikka voittivatkin päätösneljänneksen seitsemällä pisteellä. Salo oli parempi lukemin 77–64.

Hyvän taistelun ja kolmen tasaisen jakson lisäksi ottelussa nähtiin hyviä yksilösuorituksia. Peliä johtanut Miklas Hapuoja otti hyviä ratkaisuja, eikä sortunut liikaan kikkailuun. Pälkäneen isot pelaajat Alex Ingman, Iiro Moisio ja Ilmari Jokinen taistelivat hienosti hyökkäyslevypalloista. Ne ovat erittäin tärkeitä, mikäli halutaan haastaa Salon kaltaisia suurseuroja.

Tobin Gylling väläytteli aika-ajoin puolustuspäässä ja oli herhiläisenä levypalloissa. Roope Kankaanpää näytti hyvää heittovirettään ja upotti neljä kolmosta seitsemästä yrityksestään.

Minipoikien kakkosdivarijoukkue hyödynsi fysiikkaetunsa Tampereen Pyrintöä vastaan. Luja-Lukko oli selkeästi edellä pelinopeudessa. Kenttää hallinneet Miklas Hapuoja ja Iiro Moisio paukuttivat kummatkin reilut 20 pinnaa, kun Pälkäne vei sarjapisteet lukemin 103–47.

Toisessa pelissä BC Sisu haastettiin pienikokoisemmalla miehistöllä. Ensimmäisen jakson alku oli pälkäneläisittäin sekava, ja Sisu siirtyi selvään johtoon. Luja-Lukko syyllistyi harmittomissa tilanteissa turhiin virheisiin, eikä aggressiivinen puolustus ottanut toimiakseen.

Toisella jaksolla lähdettiin juoksemaan pelkkää nopeaa hyökkäystä ja ajamaan määrätietoisesti korille. Muutos onnistui hyvin. Salliva tuomarilinja helpotti puolustusta, ja Pälkäne käänsi ottelun edukseen lukemin 68–61.