Pälkäne teki päätöksiä tonttiasioissa

Pälkäneen kunnanvaltuusto päätti hyväksyä maakaupat, jolla kunta ostaa määräalan Tiililän tilasta. 15 hehtaarin suuruinen alue sijaitsee molemmin puolen Lahdentietä. Kunta maksaa määräalasta 300 000 euroa.

Sen sijaan tonttien luovutukseen kunta ei aio lähteä. Kunnassa arvellaan, että vuokraaminen ei mainittavasti lisäisi omakotitalotonttien kysyntää, koska jo nyt kunnalla on tarjota neliöhinnaltaan euron hintaisia tontteja. Näiden ostohinta tulisi halvemmaksi kuin kalliimpien tonttien vuosivuokra. Lisäksi vuokratontista jäävät esimerkiksi kiinteistöverot saamatta.

Omakotitalotonttien vuokrausmahdollisuutta esitettiin valtuustoaloitteessa viime syksynä. Valtuustossa asiasta päädyttiin äänestämään, kuten kunnanhallituksessakin.

Kunnanhallitus linjasi aiemmin myös sen, että Majaran pellon kolme tonttia asetetaan myyntiin kiinteillä hinnoilla. Valtuusto oli määrittänyt tonttien minimihinnaksi 50 000 euroa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?