Luja-Lukko käänsi kurssinsa vieraissa

Pälkäneen Luja-Lukon lentopallojoukkue oikaisi kurssiaan lentopallon kolmossarjan loppumetreillä. Alavireinen jakso, joka sisälsi kolme tappiota neljästä ottelusta, päättyi pälkäneläisten haettua vierasvoiton Aitolahden Riennosta. Luvuin 2–3 (25–14, 23–25, 23–25, 25–16, 11–15) tullut voitto oli samalla Luja-Lukon ensimmäinen vierasvoitto tämän vuoden puolella. Kakkossijan varmistamista ajatellen voitto oli tärkeä, sillä jo kolmannen kerran kaatunut Aitolahti laskettiin ennalta yhdeksi pälkäneläisjoukkueen päävastustajista.

Erityisesti voitto lämmitti pälkäneläisten päävalmentajaa Marko Pajusta, joka on pelannut urallaan myös AitRissa. Vastavuoroisesti valmennus sai harmaita hiuksia joukkueen vuoristoratamaisesta esityksestä, johon on haettu parannuskeinoa pitkin kautta. Kentällä urakoivat Tambet Kruusimaa, Joni Sokka, Krister Hentilä, Tomi Perkiö, Ville Mattila ja Kimmo Lehtelä.

Luja-Lukko otti vielä selkeämmän vierasvoiton Luolajan Kajastuksen vieraana seuraavassa ottelussaan. Entisen Luja-Lukko-pelurin Reko Käenniemen tähdittämä Kajastus sai taipua 0–3 (18–25, 19–25, 17–25) pälkäneläisjoukkueen venyttyä kauden kenties tasapainoisimpaan esitykseensä.

– Ei ollut hätää missään vaiheessa, peliä kentällä johtanut Asko Niemi huokaisi.

Näin siitäkin huolimatta, että matkassa oli vain seitsemän pelaajaa, joista Tomi Perkiö vielä kipeänä. Tambet Kruusimaa pelasi hyvän passipelin ja Joni Sokka onnistui sekä hyökkäyspäässä että vastaanotossa.