Kohti pääsiäistä: Lauantaina viritellään tunnelmaa lähetys- ja diakoniatyön myyjäisissä, viikolla pääsiäisvaelluksessa

Kevätpuput odottavat hyvää kotia

 

Pääsiäispupulla on monta hahmoa. Pitkäsääriset luppakorvat ovat yksilöitä jokainen.

Ensi lauantaina, palmusunnuntain aattona Pälkäneen seurakunnassa aloitetaan pääsiäisvalmistelut perinteisillä myyjäisillä. Samalla vietetään kevätpäiväntasauksen aikaan ajoittuvaa Tasauspäivää.

– Emme järjestäneet tänä vuonna erillistä Tasauspäivän tapahtumaa, koska se osuu niin lähelle pääsiäistä. Myydään Tasausleipää, jonka tuotto menee Suomen Lähetysseuran kautta kehitysmaiden vammaisten lasten koulunkäyntiä, sanoo lähetyssihteeri Paula Eloranta.

Hiljaisen viikon tiistaina 31.3.  Pälkäneen kirkossa on Perhekerhon pääsiäisvaellus kello 10.

Ristipistotyöllä somistettu kangaskassi sopii kesään, näyttää lähetyssihteeri Paula Eloranta.

Kevätostoksille

Lähetys- ja diakoniatyön myyntipöydät täytetään leivonnaisilla ja käsitöillä, Yhteisvastuu-tuotteilla, pääsiäiskoristeilla ynnä muilla perinteisillä tuotteilla, mutta erikoisuuksiakin löytyy:

– Meillä on puunkantimien lisäksi nyt myynnissä tirpan lukaaleja eli linnunpönttöjä, kertoo Paula Eloranta.

Myyjäisiin kannattaa lähteä silmä tarkkana, jos tietää tarvitsevansa mökkituliaisia kesäksi. Tuttuja kesäpälkäneläisiä voi ilahduttaa rauniokirkko-puunkantimien lisäksi vaikkapa kynttiläpakkauksilla, joiden mukana seuraa Pälkäne-aiheinen tulitikkurasia. Myös uniikki kangaskassi sopii kesätuliaisiksi.

Pitkäkorvaisilla ja -koipisilla kangaspupuilla on oma tarinansa: käsityönopettaja Irja Mäkilä oli aikanaan aloittanut niiden teon, mutta ne jäivät kesken, kun hänen voimansa hiipuivat. Tytär Tiina Trimeloni ompeli puput valmiiksi ja toi myyjäisiin.

Pitkäkorvat ovat siis kulkeneet pitkän tien, mutta nyt ne odottavat uusia koteja virkattujen ja neulottujen pupujen ja tipujen ja muiden pehmoeläinten, virkattujen perhosten ja tilkkuenkeleiden seurassa.

Pääsiäismyyjäisiin kuuluvat tietysti myös kahvio, Puu-Maa-Muu -arpajaiset sekä taskuista tongintaa – tällä kertaa sekä lapsille että  aikuisille!

– Haluamme seurakunnassa viestittää myös pääsiäisen odotuksen ilosta. Kodin kaunistaminen kertoo, että juhla on suuri ja sillä on iso arvo, Eloranta sanoo.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?