Vitosdivaritaival päättyi voittoon

13 vitosdivarikauden jälkeen neloseen nousevat Pälkäneen koripallomiehet päättivät kautensa rästiottelussa sarjajumboa vastaan. Oriveden ottelussa ei ollut panosta, sillä Luja-Lukko varmisti sarjanousunsa jo kotiottelussaan samaisia Korioreja vastaan. Isäntäjoukkue puolestaan oli tuomittu sarjajumboksi, kävi päätösottelussa miten tahansa.

Luja-Lukko alkoi pelata avausjakson verryttelyn jälkeen, kun Jaakko Saukkonen ja Tomi Ingman pöllyttivät korisukkaa. Kotijoukkue hyödynsi vanhan kolmen pisteen viivan sekä jäykät koriraudat ja punnersi ronskeilla otteilla kahden pisteen taukojohtoon.

Tauon jälkeen vieraat palasivat kentälle uudella ilmeellä. Luja-Lukko katkoi kotijoukkueen hyökkäykset ennen puolta kenttää ja tehtaili Niko Nurmisen, Jussi Romun ja Jaakko Saukkosen nopeilla hyökkäyksillä 16 pistettä putkeen. Käytännössä peli päättyi tähän.

Päätösjaksolla Oriveden fyysinen peli alkoi mennä väkivallan puolelle. Tuomari ajoi räikeimmän rikkojan suihkuun, kun läpiajoon karannutta Jaakko Saukkosta taklattiin rugbyotteilla.

Luja-Lukon pitkä vitosdivaritaival päättyi 37–67 vierasvoittoon. Kauden saldoksi jäi 11 voittoa ja neljä tappiota. Kakkoseksi sijoittui yhden ottelun vähemmän voittanut Tampereen NMKY:n kakkosjoukkue.

Päätösottelun tehomies oli Jaakko Saukkonen 24 pisteellään. Tomi Ingman heitti 14, Jussi Romu 11, Niko Nurminen 8 ja Joonas Saukkonen 6 pistettä. Juha Kupariselle ja Kari Tikalle kirjattiin kaksi pistettä, Sami Rantaselle yksi virhe.

24 pistettä päätösottelussa heittänyt Jaakko Saukkonen joutui loppuhetkillä Oriveden rugbytaklauksen uhriksi.