Olavi Pajala Kangasalle, Alatalo jatkaa Kuusamoon

Kajaanin ammattikorkeakoulussa opettajana viime vuodet toiminut Olavi Pajala ottaa LP Kangasalan naisten liigajoukkueen valmennusvastuun Tuomas Alatalon jälkeen. Alatalo siirtyy ensi kaudeksi Kuusamoon, ja kangasalalaisseura halusi nopeasti täyttää joukkueen rakentamisen kannalta tärkeimmän palasen tulevalle kaudelle.

Yliopistotason valmentajakoulutuksen saanut Pajala on jyväskyläläislähtöinen pitkän linjan lentopallovalmentaja. Hänellä on kokemusta niin tyttöjen maajoukkueesta kuin naisten ja miesten pääsarjatasoltakin 1980-, 1990- ja 2000-luvuilta. Tuorein valmennuspesti on Mäntän Valon ykkössarjajoukkueessa kausilla 2007–09.

Pajalan saapumiseen Kangasalle vaikutti vahvasti LP Kangasalan entisen päävalmentajan Ismo Tahvanaisen kontakti entiseen pelaaja- ja valmennuskaveriinsa. Pajalan uskotaan tuovan Kangasalle rakennetuille hyville pohjille vahvaa fyysisen, teknisen ja taktisen valmennustaidon osaamista.

– Pajalan tulo Kangasalle on kova juttu. Hän on todella ammattitaitoinen, vaativa ja oikeudenmukainen valmentaja. Pelaajien henkilökohtaiseen kehittymiseen ja joukkueen taktisesti oikeaan pelaamiseen tullaan varmasti panostamaan paljon, Tahvanainen sanoo.

Hän näkee Pajalan asettumisen liigajoukkueen penkin päähän tekevän hyvää koko suomalaiselle huippunaislentopallolle.

LP:n Suomen cupin voittoon ja SM-hopealle vienyt Tuomas Alatalo siirtyy Kuusamon peräsimeen kahden vuoden sopimuksella.

– Toisaalta on haikea fiilis, koska olen pirun hyvin viihtynyt täällä kaksi kautta ja harmittaa jättää pelaajat näin hienon kauden jälkeen. Toisaalta lähden Kuusamoon vähän innokkaanakin: uusi ympäristö tuo aina pientä kipinää ja pohjoiseen meno on melkein kuin ulkomaille lähtisi, Alatalo tuumaa.

Kuusamolla on ensi kaudelle sopimus jo kymmenen pelaajan kanssa. Alatalon mainetta nuorten pelaajien kehittäjänä vankistanee se, että parikin pelaajaa laittoi nimensä paperiin kuultuaan hänen tehneen sopimuksen Pölkyn kanssa.