Anttosen kolmiulotteisia valokuvia Kangasala-talossa

Taiteilija Petri Anttonen kertoo työstään ja teoksistaan tiistaina 5. toukokuuta kello 17 Kangasalan pääkirjaston musiikki- ja taideosastolla. Kello 18 mies sen sijaan rientää Kangasala-talon gallerialle Stereopsis –valokuvanäyttelynsä

avajaistilaisuuteen. Sekä taiteilijatapaamiseen että näyttelyn avajaisiin on vapaa pääsy.

Anttosen kolmiulotteiset valokuvateokset on toteutettu lentikulaarisen tekniikan avulla, jossa useat päällekkäiset kuvat yhdessä kuvapinnan linssistön kanssa luovat syvyyden vaikutelman. Näyttelyn tyylilaji on abstrahoitu dokumentarismi, jossa kuvien perusta on kuvatussa todellisuudessa, mutta taiteellisessa prosessissa teosten esteettistä asua on pelkistetty. Kuvalliset oivallukset ja yhteiskunnalliset merkitykset viitoittavat suuntaa kokonaisuudessa, jonka taustalla vaikuttavat nykytaiteen näkemykset.

Petri Anttonen (s. 1961) on helsinkiläinen valokuvaaja ja kuvataiteilija. Taiteilijana hän aloitti 1990-luvun alussa työn ajallisuuden ja liikkeen esittämisen parissa. Teoksia on esitetty lukuisissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä ja niitä on useissa kokoelmissa. Työstään ns. “aikasarjavalokuvien” parissa hänelle myönnettiin valokuvataiteen valtionpalkinto vuonna 1999. Hän valmistui taiteen tohtoriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2005. Petri Anttosen tuotannossa on keskeistä katsomiskäytäntöjen tarkastelu sekä kuvailmaisun kehittelytyö.