Rönni ja Äijälä ottelivat mitaleille

Luja-Lukon Kalle Äijälä ja Topi Rönni ratkaisivat moniotteluiden piirinmestaruusmitalit kovilla kuulantyönnön ennätyksillään. Kuva: Päivi Rönni.

Sisulisäikäisten eli 9–15 -vuotiaiden moniottelun piirinmestaruudet ratkottiin kesä-heinäkuun vaihteessa Ylöjärvellä ja Urjalassa. Pälkäneen Luja-Lukosta nähtiin kisoissa 11 urheilijaa. Mitaleille ylsivät 11-vuotiaiden piirinmestaruuden napannut Topi Rönni ja yhdeksänvuotiaissa hopealle otellut Kalle Äijälä.

Topi Rönni vei Urjalasta moniottelun kultaa, vaikka ottelusarja lähti liikkeelle alavireisesti. Laitikkalalainen jäi reilusti omista ennätyksistään niin 60 metrin juoksussa kuin pituushypyssäkin. Viimeinen laji eli kuulantyöntö sujui kuitenkin hyvin ja Topin kuulatulos 10.17 riitti kisan selvään voittoon. Kokonaispisteet 1115 riittävät kotimaan tämän kauden ottelutilastoissa neljännelle tilalle.

Jo viime vuonna kahdeksanvuotiaana vanhempiensa sarjassa hyviä tuloksia esittänyt Kalle Äijälä yllätti yhdeksänvuotiaiden sarjassa hopeamitalillaan. Myös Kallen ottelu alkoi hieman takkuisesti. Äijälä ei yltänyt parhaimpiin tuloksiinsa 40 metrin juoksussa ja pituudessa. Kuulan komea oma ennätys ja koko kisan pisin kaari 8.45 toi lopulta Kallelle kakkostilan. Kallen kuulatulos on tällä hetkellä Suomen 9-vuotiaiden tilastoissa neljänneksi paras.

Luja-Lukon Joona Taipale oli yhdeksänvuotiaiden poikien moniottelussa 21. Myös Taipale pukkasi ennätyksensä kuulassa. Otto Kokki teki hyvän sarjan 11-vuotiaissa pojissa. Omat ennätykset 60 metrillä ja kuulassa nostivat hänet lopputuloksissa 19 tilalle.

9-vuotiaita tyttöjä oli Luja-Lukosta mukana kaksi. Aada-Maria Koivisto oli 25. parantaen omaa ennätystään kaikissa lajeissa. Seela Kanervan sijoitus oli 39. ja oma ennätys syntyi pituudessa ja kuulassa. Kaikkiaan 9-vuotiaita tyttöjä oli kilpailussa mukana peräti 64.

T11 sarjassa Viivi Taipale oli hyvässä vireessä. Kuulantyöntö ja pituus menivät lähelle omia ennätyksiä ja 60 metrin juoksussa ennätys parani. Viivin sijoitus kisassa oli 25.

12-vuotiaisen tyttöjen neliottelussa Anna-Sofia Koivisto ja Siina Kanerva tekivät hienon sarjan ja paransivat kaikissa lajeissa omaa ennätystään. Anna-Sofian sijoitus kisassa oli 12. ja Siinan 19. P12 sarjan Ilari Hurskainen oli hyvässä vedossa ja teki omat ennätykset 60 metrin aidoissa ja kuulassa. Ilari sijoittui moniottelukisassa seitsemänneksi.

P13 sarjassa Mikko Laine oli 13. Mikko otteli hyvän sarjan. Oma ennätys tuli korkeudessa ja 60 metrin aidoissa.