Tampereen Teatterikesä saapuu Kangasalle

Tänään koulun jälkeen -esityksen rooleissa näyttelevät Janne Kinnunen ja Matias Nieminen. Kuva: Ia Samoil

Kouluvuoden aloitus lähestyy. Ennen pulpettiin palaamista Kangasala-talossa on mahdollisuus syventyä tärkeään yhteiseen haasteeseen – koulukiusaamiseen ja sen vaikutuksiin. Kajaanin Kaupunginteatterin ja Vaara-kollektiivin esityksellä on selkeä sanoma sekä nuorille että aikuisille. Tänään koulun jälkeen nähdään Kangasala-talossa keskiviikkona 5. elokuuta kello 19.

Kangasala-talossa nähdään esitys lapsista, jotka vihaavat maanantaita. Se on esitys hiljaisista hyväksyjistä ja aikuisista, joiden mielestä kiusaaminen kuuluu lapsuuteen. Tänään koulun jälkeen on myös tositarina koulukiusaamisesta. Se on näyttelijä Janne Kinnusen kouluvuosien kokemus, jonka hän tulkitsee yhdessä kollegansa Matias Niemisen kanssa.

Teos ei väistele aiheettaan, ei kiihkoa, mutta taitaa kyllä huumorin. Se on tiukasti läsnä nuorten arjessa ja nostaa pöydälle välinpitämättömyyden tuhot sekä karut tilastot kiusaamisesta. Rooleissa ovat Janne Kinnunen ja Matias Nieminen, käsikirjoituksen ovat tehneet Kinnunen ja Eino Saari, joka on myös ohjannut esityksen.

Esitykseen kuuluu myös keskustelutilaisuus.