Tositarina koulukiusaamisesta

Kangasala-talossa nähdään 5.8. teatteriesitys, joka virittää karulla tavalla koulujen alkuun. Keskiviikkona kello 19 esitettävä Tänään koulun jälkeen on vaikuttava tositarina koulukiusaamisesta ja sen vaikutuksista.

Tänään koulun jälkeen kertoo lapsista, jotka vihaavat maanantaita. Se on esitys hiljaisista hyväksyjistä ja aikuisista, joiden mielestä kiusaaminen kuuluu lapsuuteen.

Tänään koulun jälkeen on tositarina koulukiusaamisesta. Se on näyttelijä Janne Kinnusen kouluvuosien kokemus, jonka hän tulkitsee yhdessä kollegansa Matias Niemisen kanssa.

Teos ei väistele aiheettaan, ei kiihkoa, mutta taitaa kyllä huumorin. Se on tiukasti läsnä nuorten arjessa ja nostaa pöydälle välinpitämättömyyden tuhot sekä karut tilastot kiusaamisesta. Tiivis ja tehokas paketti kolahtaa ja sulattaa kovimmankin koviksen.

Tänään koulun jälkeen on suunnattu yli 12-vuotiaille nuorille sekä aikuisille, ja siihen kuuluu myös keskustelutilaisuus. Kajaanin Kaupunginteatterin ja Vaara-kollektiivin tuottama esitys on osa Tampereen Teatterikesän pääohjelmistoa.

Tänään koulun jälkeen on näyttelijä Janne Kinnusen kirjoittama ja esittämä tositarina koulukiusaamisesta. Kajaanin kaupunginteatterin esitys nähdään keskiviikkona Kangasala-talossa. Kuva: Ia Samoil