Rukous sosiaalisen median äärellä

Rakas Jeesus, näet kaiken, mitä ihmiset kirjoittavat. Näet, mitä tapahtuu, kun ihmisillä on vapaus julkaista ajatuksiansa helpommin kuin koskaan ennen.

Jotkut kertovat itselle tai jollekin läheiselle tapahtuneista asioista; Iloista, tavallisesta arjesta, isoista ja pienistä harmeista.

Kiitos tavallisesta arjesta, kiitos pienistä ja suurista ilonaiheista, kiitos siitä, että harmin aiheet yleensä ovat ohimeneviä. Huomenna meillä on jo mielessämme uusia asioita.

Näet myös ne asiat, joita kirjoittajat eivät ikinä olisi valmiita myöntämään edes itselleen saati sitten kertomaan julkisesti.

Kiitos siitä, että tunnet meidät sisintä myöten. Kaikki pimeimmät pelkomme ja salaisuutemme ovat sinun tiedossasi. Sinulta voimme pyytää apua, että pääsisimme niistä vapaiksi.

Näet ne kommentit, joissa haetaan ymmärrystä, myötätuntoa tai samalla tavalla ajattelevia ihmisiä omien ajatusten tueksi.

Anna yksinäisille ystäviä, sellaisia ihmisiä, joita voi tavata myös kasvotusten. Lohduta surevia, rohkaise pettyneitä. Vahvista ymmärrystämme oikeasta ja väärästä.

 Kirjoittaja on diakonissa.
Kirjoittaja on diakonissa.

Näet myös ne kirjoitukset, joissa halutaan kyseenalaistaa tai provosoida. Kirjoitukset, joissa lietsotaan pelkoja, ennakkoluuloja tai joissa arvostellaan toisia ihmisiä.

Kiitos siitä, että meillä on kotimaa, jossa saa olla eri mieltä kuin muut. Sinä Herra tiedät, mitä kaikkien negatiivisten juttujen takana on. Auta meitä vapautumaan katkeruudesta, auta meitä näkemään hyvä toisissa ihmisissä, ja luonnossa, jonka olet luonut ympärillemme. Siunaa tänään erityisesti niitä, joita kiusataan, moititaan, pilkataan tai arvostellaan julkisesti siksi, että he tekevät työtään tai joutuvat tekemään vaikeita päätöksiä.

Anna meille harkintaa ja viisautta kun laskemme kätemme näppäimistölle. Opeta meitä muistamaan, että jos emme kirjoita Jumalan rakkaudesta tai rakkaudessa, voimme yhtä hyvin olla kirjoittamatta.

Siunaa meitä.

Aamen.

 

Mirja-Leena Hirvonen
Diakonissa
Kangasalan seurakunta