Lähetyssyksy: Pälkäneen seurakunnassa vietetään yhteisiä iltoja, tutkitaan Raamattua, herkutellaan ja valmistellaan joulua

Kirkas tähti johdattaa Esterin kirjan ääreen

Vanhan Testamentin Esterin kirja on yksi Raamatun toiminnallisimmista ja jännittävimmistä kertomuksista. Sen pääosassa on kaunis nuori kuningatar

"Ester" merkitsee tähteä.

”Ester” merkitsee tähteä.

Ester, Persian kuningas Ahasveroksen puoliso, joka on kuitenkin syntyjään tavallinen juutalaistyttö.

Rohkea Ester onnistuu estämään juutalaisten vihollisten suunnitteleman kansanmurhan. Esterin kirjan tapahtumat ajoittuvat noin 400–300 -luvuille eaa.

Ester on pääosassa myös Pälkäneen seurakunnan Kirkas tähti -lähetysleirillä, joka järjestetään alakouluikäisille, 1.–6. -luokkalaisille tytöille perjantaista lauantaihin 6.–7. marraskuuta. Leirin aiheena on Esterin kirja ja nimi tulee sanasta ”ester”, joka merkitsee tähteä.

Leirillä askarrellaan isänpäivälahja, pidetään nyyttikestit ja naamiaiset, joissa parhaat puvut palkitaan. Pääpalkintona on komea lelukoira. Ohjelmaan kuuluu myös hyvä ruoka ja hauska iltaohjelma, joka päättyy tähtipolku-hartaushetkeen.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Paula ”Papu” Eloranta (0415074134).

 

Kaikki hyvin naisten illassa

Naisten illan ohjelmaan kuuluvat perinteiset pannulappuarpajaiset.

Naisten illan ohjelmaan kuuluvat perinteiset pannulappuarpajaiset.

Pälkäneen seurakunnan syksyn naisten ilta järjestetään torstaina 5. marraskuuta. Kaikki hyvin -otsikon alla on monenlaista ohjelmaa, pannulappuarpajaiset sekä herkutteluhetki Päivikki Virtasen tapaan. Tilaisuuden puhujana on Varpu Uotila, ja runoja esittää kaikkien rakastama lausujakaksikko Milja Jussila ja Kaisa Pesu.

Seurakunnan Tehdään yhdessä -piiri valmistaa koko syksyn ajan jouluisia käsitöitä myyjäisiä varten. Lähetyssihteeri Papuun voi ottaa yhteyttä, jos haluaa lahjoittaa piirille lankoja tai muita tarvikkeita tai muuten osallistua sen toimintaan.

Lähetyksen ja diakonian adventtimyyjäiset pidetään Pälkäneen seurakuntatalossa lauantaina 28. marraskuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?