Bährend siirtyy kristillisdemokraatteihin

Kunnanvaltuutettu ja valtuuston toinen varapuheenjohtaja Tuomas Bährend vaihtaa valtuustoryhmää. Kangasalan Keskustan valtuustoryhmä vaihtuu Kangasalan Kristillisdemokraattien valtuustoryhmään. Sahalahtelaisen Bährendin mukaan taustalla ei ole suurta draamaa tai välirikkoja vaan erilaiset toimintatavat paikallisen keskustajohdon kanssa.

– Niitä yritettiin sovittaa yhteen jo pidemmän aikaa. Harmi sinänsä, koska olemme tulleet keskustan edustajien kanssa hyvin toimeen. Uskon kuitenkin, että nyt kaikilla on enemmän tilaa hengittää, hän toteaa.

Siirtyminen kristillisdemokraattien ryhmään ei ollut Bährendin mukaan aatteellinen linjaus.

– Ajan asioita, en aatteita. Isoihin ryhmiin en katsonut voivani mennä, ja kristillisdemokraatit olivat pienemmistä ryhmistä luontevin vaihtoehto. Olemme tulleet hyvin juttuun.

Bährendin siirtymisen myötä kristillisdemokraattien valtuustoryhmässä on jatkossa kaksi viime kunnallisvaalien äänikuningasta. Bährend keräsi vuoden 2012 vaaleissa eniten ääniä, ja toiseksi eniten ääniä saalisti Jorma Jussila.

Lähemmäs uutta ryhmäänsä valtuustosalissa Bährend pääsee, kun hän näillä näkymin vaihtaa paikkaa keskustan Tero Linnan kanssa. Uudella paikallaan hän istunee marraskuun talousarviokokouksessa.

Vaalituloksiin ryhmän vaihto ei vaikuta, eli Bährend jatkaa esimerkiksi valtuuston toisena varapuheenjohtajana. Häntä tuuraa valtuustossa hänen poissaollessaan keskustan varavaltuutettu; samoin toimitaan myös Perussuomalaisten ryhmän Sinisiin vaihtaneiden Jani Viinikaisen ja Tuula Heinosen kanssa.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?