Vaikeasta kotiinpalusta kaksi pistettä

Pariisissa otetun huikean CEV-cupin vierasvoiton jälkeen oli odotettavissa, että LP Kangasala sen jälkeen Pitkäjärvellä joko jyrää liigakuutosen LP Vampulan täysin tai on vierasjoukkueen kanssa suurissa vaikeuksissa.

Lauantai-illassa nähtiin jälkimmäinen, kun tahmeasti pelannut kotijoukkue kamppaili liki 330 katsojan rahoille vastinetta täyden viiden erän verran. LP Kangasala otti kotivoiton lopulta väkisin, ja Vampulan oli tyytyminen kauden kolmannen viisieräisen jäljiltä yhteen lohtupisteeseen. Kangasalalaiset jatkoivat voittojen tiellä lukemin 3–2 (16–25, 25–19, 25–18, 23–25, 15–11) ja hilasivat itsensä sarjaneloseksi yhden pisteen päähän Kuusamon Pölkystä. Kuusamo on tosin pelannut peräti kolme ottelua enemmän kuin LP, jolla on pelattuna vähiten otteluita koko kärkiviisikosta.

Ensimmäistä ja viimeistä erää lukuun ottamatta jokaisessa erässä edettiin tasaisissa merkeissä hieman yli erän puolivälin. Avauserässä kuskin paikalla oli Vampula, mutta ratkaisevassa viidennessä erässä kotijoukkue sai alkuvaiheissa venytettyä riittävän etumatkan, jota vieraat eivät enää pystyneet kuromaan kiinni.

Ottelun jälkeen LP:n käskijä Ismo Tahvanainen oli tyytyväinen voittoon mutta ei joukkueensa peliin.

– Meidän ei pitäisi kontata näin pahasti Vampulaa vastaan, kun tavoite on olla mitalipeleissä ja voittaa pariisilaiset CEV:issä, hän huomautti.

Kangasalan passari Elizabeth Koberstein palkittiin kotijoukkueen parhaana pelaajana. Allison Mayfield takoi kovat pisteet mutta toisaalta sortui välillä virheisiin. Lähes yhtä tehokkaana hyökkäyspelissä hääri Shelby Dalton, joten LP:n ulkomaanavut ovat viime aikoina osoittautuneet selkeästi kunnon vahvistuksiksi. Tahvanaisen mukaan esimerkiksi Mayfieldiltä on silti syytä odottaa vielä nyt nähtyjä parempia otteita. Neljäs tukipilari joukkueelle Vampulaa vastaan oli tuttuun tapaan libero Tiiamari Sievänen, joka nosti jälleen palloja kovalla prosentilla.

Mitalijunaan hyppäämisen ja ensi viikon CEV-cupin otteluun valmistautumisen kannalta tulevan viikonlopun HPK-pelin merkitys on suuri. Hämeenlinnalaiset, joita vastaan LP on sekä voittanut että hävinnyt tänä syksynä, ovat oiva mittari sille, miten kangasalalaisjoukkue saa rivinsä järjestykseen nihkeän Vampula-pelin jälkeen. Samalla LP saa vieraskentällä tiukan kenraaliharjoituksen ennen keskiviikkoista kotiottelua, jossa pariisilaisjoukkue Saint Cloud saapuu Pitkäjärvelle ottaakseen cupin jatkopaikan itselleen.