Joulun ja sadun taikaa Kangasalan Joulunavauksessa

Kangasalan Yrittäjien Joulunavaus järjestetään perjantaina 27. marraskuuta kello 16–19. Tänä vuonna perinteinen toritapahtuma laajenee koko kulttuurikortteliin. Myyntipaikkoja ja ohjelmaa on torialueen lisäksi Kangasala-talossa ja pääkirjastossa.

Torilla tarjoillaan höyryävää joulupuuroa, filippiiniläistä riisikeittoa sekä glögiä. Joulutorin lukuisista kojuista ja pöydistä voi löytää ihania jouluherkkuja ja paljon kaikkea kivaa joulunodotukseen ja pukinkonttiin. Myynnissä on myös kahvia, leivonnaisia, muikkuja, makkaraa ja lettuja.

Joulupukki saapuu torille tonttujen kanssa ja viipyy paikalla koko tapahtuman ajan. Elävää joulumusiikkia esittää Heli Ruotsalainen & Leena. Ohjelmassa on Fire Lady Tintti Mikkosen kaksi erilaista tuliesitystä kello 17 ja 18, Tiernapojat, Fysiokeskus Kehomielen improjumppa, kangasalalaisen Pasi Hakkion tuottaman Lumikuningatar-elokuvan esittely, poniratsastusta ja huikeat lahjakorttiarpajaiset. Tapahtuman juontaa Kangasalan kunnan tiedottaja Annikka Lampo.

Kangasala-talon ja Kimmo Pyykkö -taidemuseon taide- ja käsityömyyjäisissä on myynnissä runsaasti paikallisten kädentaitajien ja taitelijoiden töitä ja varmasti oivia joululahjaideoita. Lauluyhtye Valkea luo tunnelmaa esityksillään kello 16.30, 17.30 ja 18.30.

Kangasalan pääkirjaston ala-aulassa on myyntipaikkoja, paikalla on jouluinen askartelupaja ja Tredun kondiittorilinjan opiskelijat koristelevat ja tarjoavat pipareita yhteistyössä Kangasalan Yrittäjien kanssa. Kirjastolla soittelevat ja laulelevat Liuksialan koulun 5A–luokan tonttuset. Kirjaston toisessa kerroksessa pidetään suuren suosion saavuttanut kirjojen poistomyynti, joka jatkuu myös lauantaina 28.11.