Paloauto pääsi eläkkeelle Mobiliaan

Mobilian museomestari Tommi Aromaa ja museonjohtaja Heidi Rytky ottivat hyvillä mielin vastaan Kangasalan Kiinteistöpalvelu Oy:n toimitusjohtaja Mikko Koivulehdon lahjoittaman Ford-paloauton museon kokoelmiin. Näin auton hieno historia säilyisi tulevillekin sukupolville.
Mobilian museomestari Tommi Aromaa ja museonjohtaja Heidi Rytky ottivat hyvillä mielin vastaan Kangasalan Kiinteistöpalvelu Oy:n toimitusjohtaja Mikko Koivulehdon lahjoittaman Ford-paloauton museon kokoelmiin. Näin auton hieno historia säilyisi tulevillekin sukupolville.

Mobilia sai kokoelmiinsa uuden paloauton, kun Kokemäen VPK:n toimintaan alkujaan vuonna 1972 hankittu Ford D-750 diesel paloauto siirtyi lahjoituksena säätiön kokoelmiin. Auto palveli Kokemäellä toukokuuhun 1994 asti. Tämän jälkeen se siirtyi Kauvatsan VPK:lle, ja marraskuussa 2009 Kangasalan Kiinteistöpalvelun silloinen toimitusjohtaja Heikki Salmela osti auton Kangasalan Kiinteistöpalvelulle. Auton hankinnan taustalla oli tarve saada kiinteistöhuollon käyttöön pesuauto, jolla pystyttäisiin pesemään kiinteistöjen pihoja. Auto palveli tässä tehtävässä aina marraskuuhun 2015, jolloin siihen oli kertynyt noin 41 000 ajokilometriä ja huomattava määrä moottorin käyttötunteja vesipumpun pyörittämisestä.