Menestys nelosessa on tullut yllätyksenä

Eshaq Safi helpottaa Luja-Lukon hyökkäyspeliä: jos ensimmäinen heitto ei uppoa, Afganistanilaisvahvistus poimii levypallon ja nostaa korin alta helpot pisteet. Puolustuspelissä Safi hakee vielä yhteistä juonta uusien pelikavereidensa kanssa.
Eshaq Safi helpottaa Luja-Lukon hyökkäyspeliä: jos ensimmäinen heitto ei uppoa, Afganistanilaisvahvistus poimii levypallon ja nostaa korin alta helpot pisteet. Puolustuspelissä Safi hakee vielä yhteistä juonta uusien pelikavereidensa kanssa.

Pälkäneen koripallomiehet juhlivat viime kauden päätteeksi kauan tavoiteltua sarjanousua. Ensimmäiseen nelosdivarikauteen lähdettiin kuitenkin varovaisesti. Tavoitteena oli pysyä uudella sarjatasolla.

Kun lohkon kaikki joukkueet on kohdattu kertaalleen, Luja-Lukko keikkuu nousukarsijan paikalla. Ainoat tappiot ovat tulleet Hakalle ja Viialalle. Suoran nousijan paikalla oleva kärkikaksikkokin on täysin lyötävissä – etenkin kun joukkue on vahvistunut kauden aikana afganistanilaispakolaisella Eshaq Safilla sekä nuorilla paluumuuttajilla. Viimeksi harjoitusvahvuuteen liittyi 16-vuotias Eetu Murtoniemi, joka lukeutuu ensimmäisiin pienestä pitäen Luja-Lukon junnukoulussa koulittuihin pallotaitureihin.

Edustusjoukkueen konkareihin kuuluva Tomi Ingman pistää kuitenkin nousuintoilijoille jäitä hattuun.

– Kolmosdivari palvelisi ilman muuta nuoria pelaajia. Mutta kaikki eivät pystyisi lisäämään treenimääriään kolmosen edellyttämälle tasolle. Siksi rinnalle tarvittaisiin kakkosjoukkue alasarjaan. Ja silloin törmättäisiin resurssipulaan. Vaikka pelaajia saattaisi riittää kahteen joukkueeseen, niin mistä löytyisi miehille valmentaja – ja ennen kaikkea tarvittavat salivuorot? Tämän vuoksi noususta on realistisempaa haaveilla vasta siinä vaiheessa, kun meillä on se liikuntahalli.

Tomi Ingman myöntää, että nelosdivisioonamenestys on tullut pienenä yllätyksenä.

– Meidän oma peli on ollut pitkälti sitä mitä odotimmekin. Mutta se on ollut yllätys, että nelosdivari on viitosen tapaan kaksijakoinen sarja: mukana on muutama kova joukkue, mutta toisaalta myös selkeästi helpompia vastuksia.

Ingmanin mielestä viitosdivisioonan kärkijoukkueet pärjäisivät sarjaporrasta ylempänä.

– Itse asiassa viitosessa on enemmän aktiivista miesvartiointia pelaavia porukoita kuin nelosessa. Nelosessa vastaan tulee toki ylemmillä sarjatasoilla rutinoituneita pelaajia.

Ingman sanoo, että kovimpia joukkueita vastaan Pälkänekin kaipaisi kovissa peleissä koulittua pelintekijää. Nykyisillä harjoitusmäärillä ei ehditä myöskään treenata tiivistä joukkuepuolustusta, joilla tylsytettäisiin terä kärkijoukkueiden hyökkäyspelistä.

 

Kaksi pakkovoittoa

Jaakko Saukkonen oli totuttuun tapaan Luja-Lukon pistekuningas sekä Rahkua että Pispalan Tarmoa vastaan.
Jaakko Saukkonen oli totuttuun tapaan Luja-Lukon pistekuningas sekä Rahkua että Pispalan Tarmoa vastaan.

Perjantaina Luja-Lukko hoiti pakkovoiton Raholan Pyrkivän nelosdivarijoukkueesta Rahkusta. Nuori vastustaja oli saanut kauden aikana pari vahvistusta. Mukaan oli liittynyt muun muassa Pälkäneeltä pallo-oppinsa ammentanut Santeri Juutinen. Uusista miehistä huolimatta Rahku oli selvästi Pälkänettä pienempi ja heiveröisempi.

Luja-Lukon peliä helpotti olennaisesti omissa korkeuksissaan palloja kahmiva Eshaq Safi. Jos ensimmäinen heittoyritys ei uponnut, afganistanilainen korjasi levypallon talteen ja nosti korin alta helpot pisteet. Pälkäne teki pituusylivoimansa turvin yli puolet pisteistä lähietäisyydeltä. 22 pistettä heittäneen ”Esan” lisäksi Rahkun kurittamisessa kunnostautui Jaakko Saukkonen (27 pistettä).

Niko Nurminen heitti 14, Joonas Saukkonen 13 ja Jussi Palomäki 11 pistettä. Myös Tomi Ingmanin (9 pistettä), Jussi Jokisen (8), Jussi Romun (6), Juha-Matti Kuparisen (2) ja Arttu Piiraisen (2) sihti oli kohdillaan.

Pisteiden teossa kilpailtiin enemmän oman joukkueen pelaajien kesken kuin vastustajajoukkuetta vastaan. Ottelu päättyi kotijoukkueen selvään 114–68 voittoon.

Pitkälti samanlaisissa merkeissä eteni ensimmäisen sarjakierroksen viimeinen ottelu Pispalan Tarmoa vastaan. Voittaja oli selvillä nopeasti, ja Luja-Lukko keskittyi harjoittelemaan prässipeliä. Tamperelaiskonkarit purkivat sen kuitenkin kokemuksensa turvin. Pälkäneläiset veivät silti ottelun selvästi 63–44. Parhaita pistemiehiä olivat Jaakko Saukkonen (18), Niko Nurminen ja Erkki Ojala (7).

Miehet, 3. divisioona
Haka880665-46716
ViiVi871577-45314
PäLuLu862583-46212
MAS853672-54810
VehU835568-5816
PisTa826444-5294
ERP817429-6042
Rahku808503-7970