LP luottavaisena Ukrainaan

LP Kangasala ei suostu heittämään pyyhettä kehään CEV-cupin toisella kierroksella, vaikka avausottelu Khimik Yuzhnya vastaan päättyi Pitkäjärvellä vieraiden voittoon lukemin 1–3 (15–25, 21–25, 25–17, 15–25). Kangasalalaisjoukkueen valmentaja Ismo Tahvanainen näki LP:n menettäneen mahdollisuuden voitosta kamppailuun lähinnä omien virheidensä vuoksi.

– 28 annettua virhettä vastustajalle on katastrofaalinen luku, kun tuollainen 12–15 olisi vielä ok. Vastaanotto oli riittävän hyvää ja torjunnat menivät meille 12–10, Tahvanainen ynnäili pelin jälkeen.

Pelillisten ongelmien hän näki juontuvan henkiseltä puolelta.

– Kunnioitimme vastustajaa liikaa, eikä puolustuksessa ja hyökkäyksessä ollut tarpeeksi terävyyttä. Peli oli pikkaisen liian passiivista ja epätarkkaa. Latautuminen peliin ei onnistunut, ja olen miettinyt, millä tavalla olisin voinut siinä auttaa joukkuetta enemmän.

Ukrainalainen Khimik Yuzhny oli pitkä ja fyysisesti vahva joukkue, mutta LP Kangasalan Ismo Tahvanainen uskoo oikean taktiikan ja onnistuneen latauksen antavan kangasalalaisille eväät voittoon Ukrainassa keskiviikkona.
Ukrainalainen Khimik Yuzhny oli pitkä ja fyysisesti vahva joukkue, mutta LP Kangasalan Ismo Tahvanainen uskoo oikean taktiikan ja onnistuneen latauksen antavan kangasalalaisille eväät voittoon Ukrainassa keskiviikkona.

LP on parhaimmillaan erittäin kova vastus mille joukkueelle tahansa. Ukrainalaisjoukkuetta vastaan Tahvanaisen toive viiden kentällä olevan pelaajan onnistumisesta ei toteutunut.

– Nyt yksi epäonnistui ja muut pelasivat keskinkertaisesti. Tämä on herkkä laji ja pelaajatkin ovat ihmisiä, joten en lähde ketään syyttelemään. Totuus kuitenkin on, että tällaista joukkuetta vastaan olisi tarvittu useita onnistumisia, hän ruotii.

Kangasalalaisjoukkueen käskijä näkee tuloksen takana kuitenkin myös hyvää. Joukkue vei yhden erän eikä ollut muutenkaan täysin ottavana osapuolena, vaikka esitys ei ollut lähellä huippusuoritusta.

– Kolmannessa erässä aloimme pelata oikein, ja kun pääsimme karkuun, ukrainalaiset lannistuivat heti. Joukkue on fyysisesti vahvempi, mutta sen pelisysteemi on aika yksinkertainen eivätkä he sen puolesta yllättäneet lainkaan, Tahvanainen arvioi.

Hän uskoo, että edelliskohtaamista rohkeammalla pelillä LP:llä on mahdollisuus laittaa Yuzhny ahtaalle.

– Jos syötämme oikein ja hyökkäämme oikein, ja näemme vähän enemmän uhrautumista puolustuspelissä… Kun tuollaista joukkuetta painostaa, pelaajat muuttuvat helposti tavallisiksi kuolevaisiksi.

LP suuntasi Ukrainaan toiseen osaotteluun heti alkuviikosta. Yuzhnyn edellisen vastustajan leiristä saatujen tietojen mukaan olosuhteet Odessan lähellä olivat ”ihan hyvät”. Tahvanainen vakuuttaa, ettei LP kanna ylimääräistä stressiä Ukrainan olosuhteista.

– Kyllä meidän täytyy luottaa ulkoministeriön matkustuslupiin, joiden mukaan kohdetta pidetään turvallisena paikkana. Ja yhtä hyvin kotonakin voi tippua keittiön jakkaralta, lyödä päänsä ja kuolla.