VaLePa huijasi Luja-Lukon parkettiin

Reko Käenniemen loukkaantuminen katkaisi kotijoukkueen nousun avauserässä.
Reko Käenniemen loukkaantuminen katkaisi kotijoukkueen nousun avauserässä.
Juha Salminen syötti toisen erän alkajaisiksi putkeen puolen tusinaa pistettä.
Juha Salminen syötti toisen erän alkajaisiksi putkeen puolen tusinaa pistettä.

Pälkäneen Luja-Lukon lentopallomiehet onnistuivat nappaamaan vain yhden erän perjantaina yhteiskoululla vierailleelta Vammalan kakkosjoukkueelta. Tarjolla olisi ollut myös sarjapisteitä, mutta kotijoukkueesta ei löytynyt miestä, joka olisi hoitanut ratkaisupallot neljännessä erässä.

VaLePan nuori joukkue yllätti Luja-Lukon vahvalla alullaan. Keskittyneet ja toistensa kanssa pitkään pelanneet vammalalaisjuniorit löysivät tilaa Pälkäneen kentästä kolmospaikan takaa. Kun sinne pudotelluille jujuille ei ollut ottajaa, miehet syöksyilivät pikkupaniikissa pallojen perään. Välillä puoli joukkuetta päivitteli mahallaan, kenelle tyhjä tontti kuuluu.

Kehnon alun jälkeen kotijoukkue sai peliinsä ryhtiä. Avauserän kiri katkesi kuitenkin Reko Käenniemen loukkaantumiseen. Nilkkansa taittaneesta keskitorjujasta tuli höntyilyn uhri: jalka vääntyi, kun kaksi miestä ryntäsi samaan tilanteeseen.

Krister Hentilä lukeutui Luja-Lukon onnistujiin.
Krister Hentilä lukeutui Luja-Lukon onnistujiin.

Tohtori Ville Mattilaa olisi tarvittu kentälle Käenniemen sekä hänen nilkkansa paikkaajaksi. Kun myös Kimmo Lehtelä puuttui kokoonpanosta, verkolle marssi libero Juho Viitala. Avauserä oli kuitenkin jo menetetty.

Alun haparoinnista ei ollut tietoakaan, kun Juha Salminen syötti toisen erän alkajaisiksi putkeen puolen tusinaa pistettä. Niistä puolet tuli ässillä ja loppujenkin kanssa VaLePan vastaanotto oli vaikeuksissa.

Myös Jani Sokka kävi kiusaamassa vammalalaisia syötöillään. Pälkäneen muutkin pelaajat hyödynsivät VaLePan liberon huonon päivän. Kotijoukkue syötti ottelussa peräti 17 ässää. Toistakymmentä kertaa pallo saatiin vain vaivoin ylös, eikä vastustaja päässyt nopeaan hyökkäykseen.

Luja-Lukko vei toisen erän, muttei pystynyt kääntämään ottelun kulkua. Ikäluokkansa parhaisiin junnujoukkueisiin lukeutuva Vammala nappasi kolmannen. Neljännessä kotijoukkue oli taas niskan päällä. Tilanteessa 22–17 odoteltiin enää että viimeiset kolme pistettä putoilevat pussiin ja ottelun voittaja päästään ratkaisemaan viidennessä erässä. Mutta parin pisteen menetys sai päät painumaan ja otteen lipsumaan. Vammala kipusi vakuuttavasti rinnalle ja voittoon.

Tomi Perkiö teki pisteitä hyvällä prosentilla.
Tomi Perkiö teki pisteitä hyvällä prosentilla.

Pälkäneen onnistujat löytyivät edellisotteluiden tapaan laidoilta. Krister Hentilä ja Tomi Perkiö takoivat pisteitä hyvällä prosentilla.

Ilonaihetta tarjosi myös täysi katsomo. Vaikkei meteli vielä ollutkaan aivan takavuosien kaltainen, vierasjoukkueen pelaajilta vaadittiin jo kanttia, kun niskan takaa sateli kommentteja ja neuvoja.

VaLePa-ottelu päätti kakkossarjan toisen kolmanneksen. Perjantaina vastus kovenee entisestään, kun Pälkäne kohtaa kolmannen kerran Aitolahden.

Yhteiskoulun iltaotteluun vieraaksi saapuva Riento on tehnyt sarjassa selvää jälkeä. Aitolahti on lepsuillut ainoat pistemenetyksensä häntäpään joukkueita Vilppulaa ja Oripäätä vastaan.

Pälkäne ei ole pystynyt ottamaan sarjakärjeltä aiemmissa kohtaamisissa erääkään. Kauden avausottelussa Aitolahti toivotti Luja-Lukon tylysti tervetulleeksi uudelle sarjatasolle 3–0 vierasvoitolla. Kotiottelunsa joukkue hoiteli samoin lukemin. Kauden kolmanneksi viimeinen kotiottelu alkaa yhteiskoululla 22.1. kello 20.

 

Lentopallo, kakkossarja

Luja-Lukko – VaLePa II 1–3 (18–25, 25–17, 17–25, 23–25)

 

Sarjatilanne

AitRi 12 9 1 1 1 30
OrPo 12 8 0 1 3 25
VaLePa 2 12 7 1 0 4 23
NarPa 11 5 1 1 4 18
PäLu 12 3 1 1 7 12
VilTä 11 2 0 2 7 8
OU 12 1 2 0 9 7