Suora lähetys ja täydet pisteet

SB Luja venytti voittoputkensa viiden ottelun mittaiseksi salibandyn kolmossarjassa. Sydänhämäläisen salibandyn lippulaiva kaatoi lauantaina kotikentällään ensin LäySä:n ja sitten vielä Ilveksen kolmosjoukkueen, mikä nosti Lujan kolmen pisteen päähän viikonlopun molemmat pelinsä hävinneestä sarjakärjestä Vincemuksesta. Osakkeita nosti myös se, että muut joukkueet pelasivat Lujan kannalta tuloksensa varsin sopivasti ”ristiin”.

– Meidän näkökulmasta päivä meni aika hyvin. Saimme paljon apuja, ja jos tällä tavalla pelataan loppukausi, voimme voittaa sarjassa minkä joukkueen hyvänsä, Lujan joukkueenjohtaja Tommi Hildén myhäilee.

Seuraava ottelu onkin Lujan kannalta erittäin merkityksellinen. Jos voittoputki vielä jatkuu, tapahtuu se nimittäin seuraavaksi kohdattavan sarjakärjen kustannuksella. Se nostaisi Lujan jo varteenotettaviin asemiin nousukarsintapaikan metsästystä ajatellen.

LäySä- ja Ilves-peleissä tulleiden loukkaantumisten ei pitäisi kiusata Lujaa enää seuraavissa peleissä, jotka pelataan parin viikon päästä Kaukajärvellä. Muutaman minuutin joukkue joutui vääntämään kahdella kentällisellä, mutta sen isompaa ongelmaa kolhuista ei ehtinyt lauantaina aiheutua.

Pallon hallintaa ja puolustamista

Kahdesti Lujan tällä kaudella voittanut LäySä kaatui Luja-Lukko Areenalla maalein 9–5. Kotijoukkue hilasi itsensä kotijohtoon ja piti pelin hallinnassaan lukuun ottamatta vastustajan 4–2-kavennuksen jälkeen tullutta pientä paniikkivaihetta. Kaksi maalia toisen erän loppuun rauhoitti kuitenkin lujalaisia kummasti, ja kolmannessa erässä joukkue pysyi kypsästi pelin päällä pallonhallinnan kautta. Tulostaululla näkyikin ottelun jälkeen koko joukkueen onnistuminen kentän molemmissa päissä.

Pitkä tauko – ensimmäinen peli kello 10:ltä ja jälkimmäinen vasta kello 19 – ei näkynyt Lujan otteissa Ilvestä vastaan: Aleksi Toivari iski ottelun avausmaalin jo puolentoista minuutin jälkeen. Pelin henki oli kuitenkin tyystin toisenlainen kuin LäySä-ottelussa, kun Ilves piti palloa ja vyörytti pitkiä hyökkäyksiä Lujan päätyyn.

– Paljon pelasimme omassa päässä ja koko ajan piti olla totta kai hereillä, mutta saimme pakotettua vastustajan laidoille ja vedot lähtivät kaukaa eikä hätää sikäli ollut. Koko joukkue puolusti erittäin hyvin, Hildén kuvailee.

Loistavasti pelannut maalivahti Joonas Keränen oli varmuuden ilmentymänä puolustuksen viimeisenä lukkona. Hyökkääjät – kolme maalia viimeistellyt Toivari etunenässä – koettelivat puolestaan Ilveksen hermoja iskemällä maaleja saaduista paikoista kovalla prosentilla.

Luja videoi molemmat kotiottelunsa. LäySä-pelistä laadittiin kotijoukkueen maalikooste, ja Ilvestä vastaan pelattu iltaottelu näytettiin suorana lähetyksenä Lujan You tube -kanavalla. Nettilähetyksestä huolimatta yleisöä oli Hildénin makuun mukavasti paikalla.

– Onhan se aina hienompi pelata, kun on väkeä katsomossa.

Ilvestä vastaan pelattu ottelu kannatti seurata loppuun asti sekä nettilähetyksenä että paikan päällä. Molemmat joukkueet maalasivat kahdesti viimeisen puolentoista minuutin aikana.

Valkopaitaisen Lujan Aleksi Toivari lämmitteli ranteensa LäySä-ottelussa niin pehmoisiksi, että Ilvestä vastaan syntyi kolme maalia.