Kangasala-talo sai Vuoden betonirakenne -palkinnon

Kangasala-talo. Kuva: Tuomas Uusheimo

Kangasala-talo. Kuva: Tuomas Uusheimo

Kangasala-talolle on myönnetty Vuoden betonirakenne -palkinto. Betoniteollisuus ry:n myöntää Betonirakenne -palkinnon vuosittain rakennuskohteelle, joka parhaiten edustaa suomalaista betonirakentamista.

– Kangasala-talo palkitaan vuoden 2015 betonirakenteena taitavasta ja vaativasta arkkitehti- ja rakennesuunnittelusta sekä laadukkaasta toteutuksesta, Betoniteollisuus ry kertoo tiedotteessaan.

– Kaikkien osapuolten toimivalla yhteistyöllä ja osaavalla betonin käytöllä on aikaansaatu rakennusteknisesti onnistunut, ilmeikäs ja veistoksellinen arkkitehtoninen kokonaisuus osaksi suomalaisen kirkonkylän kulttuurimaisemaa.

Kangasala-talon on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen Oy, pääsuunnittelijana Markku Puumala, arkkitehti SAFA.

– On hienoa saada tunnustusta tehdystä työstä ja arvostusta uusille ideoille. Meitä kiinnostaa kaikki uusi ja kokeileva. Betonissa materiaalina on paljon mahdollisuuksia, joita hyödynnetään mielestämme liian vähän. Hienoa on myös, että pienen kunnan iso ja rohkea ponnistus toteuttaa laadukas julkinen rakennus, saa näin arvostusta, Puumala kommentoi.

Kangasala-talo palkittiin viime syksynä myös Betonijulkisivu – Arkkitehtuuripalkinnolla. Lisäksi kulttuuritalo oli Arkkitehtuurin Finlandia -palkintoehdokas.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?