Taidehuutokauppa: Seurakuntatalossa voi tutustua tauluihin, jotka myydään lähetystyön hyväksi

Alussa oli kehykset, sitten tulivat kuvat

Pälkäneen seurakunnan lähetystyössä ainakaan kekseliäisyys ei lopu kesken.

Yllä on yksi Hanna Keinon lahjoittamista töistä, alla Hellevi Salosen akvarelli.

Yllä on yksi Hanna Keinon lahjoittamista töistä, alla Hellevi Salosen akvarelli.

Oikealla Helvi Jousmäen maalaus, vasemmalla Leena Turton lahjoittama vanha maisemataulu, jonka aihe on Nokialta.

Oikealla Helvi Jousmäen maalaus, vasemmalla Leena Turton lahjoittama vanha maisemataulu, jonka aihe on Nokialta.

Puolentoista viikon kuluttua, tammikuun viimeisenä päivänä huutokaupataan lähetyksen hyväksi nelisenkymmentä taulua, joista suurin osa on löytänyt tiensä miesten piirin valmistamiin kehyksiin aivan äskettäin.

Seurakuntatalon yläkerran tilojen seinillä voi siihen asti ihailla pääasiassa pälkäneläisten taiteilijoiden töitä ja käydä valitsemassa mieleisensä. Harvoin tauluja valmistetaan niin päin, että ensin ovat kehykset ja sitten niihin tehdään sopivat kuvat, mutta juuri siinä on tämän näyttelyn perusta.

– Meillä oli olemassa Tehdään yhdessä -piirin miesten ryhmän tekemiä kauniita puisia kehyksiä, mutta ne eivät sellaisinaan menneet hyvin kaupauksi. Viime kesänä torikahviossa aloimme Kirsi Urkon kanssa jutella, että raamit tarvitsisivat myös taulut, kertoo lähetyssihteeri Paula Eloranta.

Kehyksiä tarjottiin ensimmäisenä Paul Tiililälle ja sitten muille tutuille paikallisille taiteilijanimille, ja vastaanottajien innostus kasvoi odottamattomiin mittoihin.

Syksyn aikana huutokaupattavaksi on kertynyt nelisenkymmentä taulua, joista suurin osa on uusia. Lisäksi myyntiin tulee muutama vanha kehyksineen kaikkineen lahjoitettu teos.

Hankkeen suosio yllätti meidät kerta kaikkiaan. Emme mitenkään osanneet odottaa tällaista määrää tauluja, mutta nähtävästi uusi ennen kokeilematon idea on innostanut ihmisiä lähtemään mukaan, Paula Eloranta selittää tyytyväisenä.

Iso näyttely on vaatinut paljon työtä, mutta sitä innokas vapaaehtoinen joukko ei kaihda.

Erityisesti Kirsi Urkko ja Vesa Mellavuo ovat puurtaneet valtavasti töitä, samoin talouspäällikkö Kristel Muru-Tanila, joka on huolehtinut siitä, että taulut saadaan seinälle, Eloranta kiittää.

Kaupanteon lähtökohdaksi kullekin teokselle määritellään pohjahinta, ei kuitenkaan kovin isoa summaa. Taulut halutaan saada kaupaksi, ja lähetysmailla täkäläisittäin pienelläkin summalla on merkitystä.

Taulut huutokaupataan Pälkäneen seurakuntatalossa 31. tammikuuta kello 12 alkaen. Tarjolla on muun muassa Hellevi Salosen, Hanna Keinon, Helvi Jousmäen, Oili Hautamäen, Virpi Yli-Vakkurin ja monien muiden tuttujen tekijöiden siveltimenjälkeä. Meklarina huutokaupassa toimii Aimo Kokkola.

Seitsyn rantamaisema on lahjoitettu huutokauppaan kehyksineen päivineen.

Seitsyn rantamaisema on lahjoitettu huutokauppaan kehyksineen päivineen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?