Paluu pulpetin äärelle

Pälkäneen yhteiskoulu ja lukio avaa ovensa kaikille kiinnostuneille torstaina 11. helmikuuta. Tuolloin jokaisella on mahdollisuus osallistua oppitunneille, tutustua koulun tiloihin ja poiketa oppilaiden kahvioon.

Tapahtuma alkaa klo 10 ja päättyy 14.15. Mukaan voi tulla koko päiväksi tai poiketa vain esimerkiksi kahville.

Päivän aikana pääsee vierailemaan useilla eri oppitunneilla ja seuraamaan oppilaiden keskustelutilaisuutta. Lisäksi voi käydä tutustumassa auditorioon ja remontoituun kellarikerrokseen.

Oppilaiden kahviossa saa halutessaan kertoa omia koulumuistojaan ja ajatuksiaan tulevaisuuden koulusta. Vaikka rakennus ei olisi ennestään tuttu, paikalle voi tulla huoletta: oppilaat neuvovat infopisteellä ja opastavat oikeisiin tiloihin.

Avoimien ovien päivä liittyy kiinteästi uuden opetussuunnitelman valmisteluun. Opetussuunnitelma otetaan käyttöön vaiheittain syksystä 2016 alkaen. Sen laatimisessa kiinnitetään huomiota eri toimijoiden osallistumiseen koulun elämään.

– Keskeinen asia suunnittelussa on se, millaisena eri ihmiset näkevät tulevaisuuden koulun, kertoo rehtori Mirva Hirmukallio.

Päivään voi osallistua, vaikka omista tai lasten kouluajoista olisi jo aikaa. Tapahtuma on hyvä tilaisuus kurkistaa nykypäivän koulumaailmaan.

– Olisi mukavaa, jos paikalle tulisi sellaisiakin, joilla ei ole tällä hetkellä suoraa kosketusta koulumaailmaan esimerkiksi omien lasten kautta, toteaa lehtori Tuija Saarikivi.

Rehtori Mirva Hirmukallio kutsuu kaikki tutustumaan Pälkäneen yhteiskouluun ja lukioon. Avoimien ovien tapahtumaa vietetään torstaina 11.2. kello 10–14.15.
Rehtori Mirva Hirmukallio kutsuu kaikki tutustumaan Pälkäneen yhteiskouluun ja lukioon. Avoimien ovien tapahtumaa vietetään torstaina 11.2. kello 10–14.15.