RaLuLu kärsi niukan tappion

Tomi Ingmanin valmentamat C-tytöt voittivat Rovaniemellä toisen ottelunsa, mutta EBT:n kova heittovire oli RaLuLu:lle liikaa.
Tomi Ingmanin valmentamat C-tytöt voittivat Rovaniemellä toisen ottelunsa, mutta EBT:n kova heittovire oli RaLuLu:lle liikaa.

Pälkäneen 12-vuotiaat koripallotytöt kärsivät ensimmäisen tappionsa C-tyttöjen SM-sarjassa. Luja-Lukon ja Raholan yhteisjoukkueen kahden pisteen turvin kukistanut EBT ratkaisi ottelun huikealla heittopelillä. Taitavia heittäjiä ei saatu kuriin edes aktiivisella puolustuksella.

Kentän toisessa päässä onnistumisprosentti oli olennaisesti heikompi. Jopa varmat nostot korin alta päättyivät levypallovääntöön.

– Jos olisimme heittäneet yhtään samalla teholla kuin Ricoh-turnauksessa, niin olisimme vieneet pelin selvästi, valmentaja Tomi Ingman harmittelee.

Hän ei kuitenkaan revi pelipaitaa ensimmäisen SM-sarjatappion vuoksi.

– Jos joku olisi tarjonnut syksyllä kahta pistettä ToPo- ja EBD-otteluista, niin olisin tarttunut siihen heti.

Luja-Lukon ja Raholan yhteisjoukkue kukisti helsinkiläisen ToPon avausturnauksessa. Se on saman tason joukkue kuin espoolainen EBT:kin.

– Molemmat ovat ikäluokan kärkijoukkueita. Edellä ovat ainoastaan Honka, Helsingin NMKY ja Tampereen Pyrintö, Ingman sanoo.

 

Ida Östring toi kentälle energiaa.
Ida Östring toi kentälle energiaa.

Pakkovoitto Rovaniemestä

RaLuLu kohtasi espoolaiset Lapissa. Turnauksen aamuottelussa yhteisjoukkue pääsi hieman helpommalla, sillä isäntäjoukkue Rovaniemen NMKY ei kuulu SM-sarjan kärkikaartiin.

Hieman takkuisen avauspuoliskon jälkeen vieraat johtivat kymmenellä pisteellä. Tauon jälkeen ero kasvoi, vaikka korin tekeminen vaati yhteisjoukkueelta edelleen paljon työtä ja monta yritystä. Rovaniemeläiset yrittivät selvitä siedettävillä lukemilla vetäytymällä sumppupuolustukseen.

– Paikkapuolustusta vastaan on saatava heitot sisään. Nyt ei tahtonut millään löytyä kuumaa heittäjää, jonka avulla olisi saatu puolustusmuodostelma rikki, Tomi Ingman sanoo.

Peliä helpotti, kun avausviisikon ulkopuolelta alkoi löytyä heittotarkkuutta. Pakkovoiton parasta antia olikin se, että aamupelissä saatiin heräteltyä kaikki pelaajat oikeaan sykkeeseen Espoo-ottelua varten.

 

Pelikirjasta puuttuu vielä sivuja

Helmi Raivio upotti kolmosen tärkeään paikkaan. Sen turvin RaLuLu nousi ennen viimeistä jaksoa kahdeksan pisteen päähän.
Helmi Raivio upotti kolmosen tärkeään paikkaan. Sen turvin RaLuLu nousi ennen viimeistä jaksoa kahdeksan pisteen päähän.

Joukkue palasi Lapin reissusta pää pystyssä, vaikka EBT-ottelusta tulikin harmittava kahden pisteen tappio.

– Tytöt osoittivat hienoa taisteluasennetta, sillä nousimme viime minuuteilla kymmenen pisteen takaa-ajoasemasta vielä Espoon rinnalle, Tomi Ingman kehuu.

Hieman liian myöhään löytynyt flow näytti jo pelastavan yhteisjoukkueen, kun se onnistui riistämään pallon 13 sekuntia ennen päätössummeria ja pääsi kahden pisteen takaa-ajoasemassa yrittämään kolmosta. Se ei kuitenkaan osunut.

Ottelun kääntäjänä toimi jälleen RaLuLu:n vaihtopenkki. Ennen viimeistä jaksoa Helmi Raivio upotti kovaan paikaan kolmen pisteen heiton. Kahdeksan pisteen takaa-ajoasemasta saattoi vielä haaveilla ottelun voitosta, mutta 11 pisteen kaula olisi voinut tuntua henkisesti liian isolta. Ida Östring toi kentälle valtavasti energiaa sopivalla hetkellä, kun vastustajatkin olivat jo ravanneet jaloistaan parhaan terän.

Tomi Ingman muistuttaa, että Pälkäneen ja Raholan joukkue antaa vastustajilleen vielä paljon tasoitusta taktisessa osaamisessa.

– Meidän yhteinen tarina on vasta puolen vuoden mittainen, eivätkä pelaajat tunne toisiaan samalla tavalla kuin vuosikausia yhdessä pelanneet. Muut treenaavat lähes päivittäin yhdessä, mutta meillä on yhteiset harjoitukset vain kerran viikossa. Pelikirjasta puuttuu vielä paljon asioita, koska niitä ei ole ehditty harjoitella.

C-tyttöjen SM-sarja jatkuu maaliskuun puolivälissä Turussa. RaLuLu kohtaa siellä sarjan kärkijoukkue Hongan sekä isäntäjoukkue Turun Riennon.

 

 

C-tytöt, SM-sarja

RaLuLu – Rovaniemen NMKY 58–21

RaLuLu – EBT 51–53

 

Honka 4 4 0 384-96 8
EBT 4 4 0 293-154 8
RaLuLu 4 3 1 236-159 6
PeKa 4 3 1 198-189 6
TuRi 4 2 2 220-200 4
ToPo 4 2 2 174-212 4
Catz 4 0 4 164-290 0
SäyRi 4 0 4 134-262 0
RoNMKY 4 0 4 81-322 0