Oppia hopealautaselta

LP Kangasala päätti viikonloppunsa Suomen cupin hopeamitalit kaulassaan. Vaikka LP Viesti otti yhdeksännen cup-mestaruutensa antamatta kangasalalaisille finaalissa erääkään, ei kultamitaleissa kiinni olemisesta puhuminen ole LP Kangasalan osalta minkäänlaista haihattelua. Joukkue antoi salolaisille tiukan vastuksen ja olisi ilman erien loppujen pehmenemistä palannut Hämeenlinnan finaaliturnauksesta voittajana.

Hopeaan oli lopulta tyytyminen luvuin 3–0 (25–21, 25–23, 27–25), kun esimerkiksi kolmannessa erässä Viesti kiri kiinni Kangasalan 13–20-johdon ja painoi erävoittoon muutaman eräpallon pelastettuaan.

– Meille tuli omia suoria virheputkia ja huolimatonta pelaamista. Vastustaja pelasi hyvin loppuun asti. Esimerkiksi ensimmäisessä erässä otimme jopa kuusi torjuntaa, mutta hävisimme silti tehtyämme 11 omaa virhettä, LP Kangasalan valmentaja Ismo Tahvanainen mietti pelin jälkeen.

Vaikka voitto jäi tulematta, oli Tahvanainen oikeilla jäljillä luonnehtiessaan ottelua ”finaalin arvoiseksi peliksi”. LP otti viikonloppuna muutenkin harppauksen oikeaan suuntaan Liiga-Plokille 3–1 (25–21, 25–27, 26–24,2 5–16) lukemin kärsityn yllättävän tappion jälkeen.

Lauantaina finaaliareenalla pelatussa cupin välierässä LP Kangasala nitisti pitkän kaavan kautta LP Vampulan 3–2 (23–25, 25–11, 25–17, 27–29, 15–9). Ennakkosuosikin viitta painoi paikoin kangasalalaisten harteita silminnähden, mutta voitto otettiin kauttaaltaan hyvällä pelillä.

Roosa Laakkonen loisti ja Shelby Dalton onnistui mukavasti molempina cup-päivinä, mutta lauantaina säkenöinyt Allison Mayfield jäi finaalissa melko lailla telineisiin. Nette Tuominen onnistui paikkamaan jenkkitykin vaisuja otteita hyvin sunnuntaina, mutta joukkue olisi Viestiä vastaan kaivannut Mayfieldiltä lähes lauantain veroista esitystä.

 

Pettymyksestä opitaan

– Mitali on aina mitali ja sinällään cup-hopea on hyvä saavutus, mutta lähdimme hakemaan mestaruutta ja pieni pettymys on yhä päällä, LP:n Tahvanainen myöntää.

Pitkään pettymyksen ei kuitenkaan anneta nakertaa, vaan katseita aletaan jo alkuviikosta kääntää Pitkäjärvellä lauantaina pelattavaan kotipeliin Mestaruusliigassa, jossa kauden päätähtäin edelleen on.

– Meidän pitää pystyä paremmin ohjaamaan ja kontrolloimaan peliä ja harjoitella sitä kovuutta. Keskihyökkäys yritetään pitää nykyisellä riittävällä tasolla, mutta laitureiden peliä pitää saada tasaisemmaksi. Aika hyvin osaamme jo lukea vastustajaa, Tahvanainen summaa.

Hänen mukaansa joukkue aikoo muuttaa pettymyksen voimavaraksi.

– Jos tämän kääntää positiiviseksi, niin toivottavasti olemme Viestin kanssa finaalissa vastakkain. Silloin toivon mukaan muistamme paitsi ne kauden hyvät hetket myös nämä tällaiset tilanteet.

Roosa Laakkosen peli kulki sekä lauantaina että sunnuntaina Hämeenlinnassa pelatussa cup-huipennuksessa.
Roosa Laakkosen peli kulki sekä lauantaina että sunnuntaina Hämeenlinnassa pelatussa cup-huipennuksessa.