Rallimuseoon etsitään joukkorahoitusta

Mobilian yhteyteen Kangasalle suunniteltu rallimuseo halutaan rahoittaa isolta osin joukkorahoituskampanjalla. Vaikka Mobilia säätiön ylläpitämä museo saa avustuksia, on se kääntymässä rallista innostuneiden yksityishenkilöiden ja yritysten puoleen mahdollisimman onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Joukkorahoituskampanjalla ei aiota pyytää lahjoituksia, vaan näyttelyn toteuttamiseen tarvittavat varat kerätään pääsylippujen ja tukijatuotteiden ennakkomyynnillä. Joukkorahoituskampanjaan voi osallistua kuka tahansa osoitteessa www.mesenaatti.me/rallimuseo. Jokainen joukkorahoituskampanjaan osallistunut saa nimensä tai yrityksensä nimen näkyviin Rallimuseon yhteyteen.

Rallimuseon suojelijana toimii Rallin nelinkertainen Suomen mestari, Jyväskylän Suurajot kolme kertaa voittanut legenda Simo Lampinen.

Rallimuseo kertoo rallin historiasta 1900-luvun alusta nykypäivään sekä erityisesti suomalaisesta rallihistoriasta Jyväskylän Suurajojen perustamisesta lähtien. Rallimuseo esittelee muun muassa ralliautojen kehitystä 1950-luvulta alkaen – unohtamatta herkkupaloja kuten pahamaineista B-sarjaa. Myös Mobiliassa jo oleva Rally Hall of Fame siirtyy Rallimuseon osaksi. Kehitteillä on lisäksi tyystin uudenlainen rallisimulaattori yhteistyössä Tampereen yliopiston kanssa.

Museo tulee joka tapauksessa, mutta millainen? Se riippuu osittain joukkorahoituksen kautta saatavan potin koosta.
Museo tulee joka tapauksessa, mutta millainen? Se riippuu osittain joukkorahoituksen kautta saatavan potin koosta.