Hello it´s abi

iso karkkisade

Tänä vuonna Kangasalan lukion abiturientit säntäsivät ulos koulun ovista ja autojen kyytiin sen verran täsmällisesti, että tarkkoina kelloa seuranneet koululaiset eivät joutuneet pettymään.

Abiautot kiertävät Kangasalla kaikki nauhataajaman alakoulut. Ensimmäisenä karkkikuuron alle olivat jäämässä Kirkkoharjun koululaiset, ja tasan kello 12 piha-aidan luona pomppivasta lapsijoukosta kuului asiantunteva huikkaus:

– Nyt ne lähtee!

Ja kun kolme eläimillä, noidilla, hedelmillä ja kaikenlaisilla satuhahmoilla ja kummajaisilla lastattua rekkaa hetken päästä ilmestyi, alakoululaiset melkein voittivat heidät kiljunnassa.

Viime viikon torstaina Kangasalan lukiolle vilkutti hyvästit reilut sata abiturienttia. Kaksipäiväisen juhlinnan jälkeen alkaa kuukauden pituinen lukuloma, mikä tarkoittaa tiukkaa opiskelurupeamaa, vaikka ajeluautojen kyljissä julistettiin rehvakkaasti, että arvosanoilla ei ole väliä.