Mikrojen voittoputki päättyi FoKoPo -peliin

Lea Wallgren heitti kahdeksan pistettä mikrotyttöjen kärkipelissä Forssaa vastaan.
Lea Wallgren heitti kahdeksan pistettä mikrotyttöjen kärkipelissä Forssaa vastaan.

”Forssan tytöt juoksee satasen Suomen ennätystä ja meidän tytöt on iltahölkällä”, yhteiskoulun katsomossa tuskailtiin lauantaina.

Pistekuningatar Sanni Ketola sai tähtiraadilta kaksi tähteä.
Pistekuningatar Sanni Ketola sai tähtiraadilta kaksi tähteä.

Luja-Lukon mikrotytöt olivat aloittaneet ottelun Forssan Koripoikia vastaan hienosti. Hurjasti töitä tehnyt kotijoukkue johti ensimmäisen jakson jälkeen kolmella pisteellä, mutta toisen jakson nopeat ja palloahneet vieraat veivät peräti 15 pisteen turvin.

Tauon jälkeen vauhtiero tasaantui ja pälkäneläiset kavensivat eroa pisteellä. 11 pisteen takaa-ajoasemista päätösjaksolle lähtenyt Luja-Lukko tavoitteli edelleen voittoa, joka olisi varmistanut lopputurnauspaikan. Mutta peli ei edennyt kotijoukkueen käsikirjoituksen mukaan, vaan forssalaiset kasvattivat eroa ja veivät ottelun lopulta lukemin 42–65. Tappio oli Pälkäneen 9–10-vuotiaiden koripallotyttöjen ensimmäinen mikrotyttöjen 2. divisioonan kevätpeleissä.

Kotijoukkueen yllättäjä oli ensikertalaisena sarjapeleissä esiintynyt Tessa Kuikka. Tyttö aloitti koripallotaipaleensa vasta puolitoista viikkoa ennen peliä ja esiintyi kentällä kuin vanha tekijä. ”Supermikrot” Taimi Raivio ja Sonja Tuhola onnistuivat vapaaheitoissa. Pisteidenteosta päävastuun kantoivat Sanni Ketola (18), Heta Östring (10) ja Lea Wallgrén (8).

Pälkäneen mikrotyttöjen lopputurnauspaikka ratkeaa maaliskuun puolivälissä pelattavassa päätösturnauksessa, jossa vastaan asettuvat Pirkkalan Viri ja Raholan Pyrkivä. Lopputurnaukseen pääsee lohkon neljä parasta joukkuetta. Luja-Lukko on sarjassa kakkosena kaksi pistettä Forssan perässä.

 

Tessa Kuikka pärjäsi hienosti ensimmäisissä peleissään. Elsa Niemi on jo kokeneempi sarjajyrä.
Tessa Kuikka pärjäsi hienosti ensimmäisissä peleissään. Elsa Niemi on jo kokeneempi sarjajyrä.

Tähtipelaajat

3 Lea Wallgrén

 

2 Sanni Ketola

 

1Saga Pajula

 

Tähtiraati: Vesa Tuhola

Mikrotytöt kärsivät avaustappionsa kevään kakkosdivisioonapeleissä Forssalle.
Mikrotytöt kärsivät avaustappionsa kevään kakkosdivisioonapeleissä Forssalle.