Elina Vähälä ja Wendy Chen Kangasala-talossa

Komeat kansainväliset urat tehneet viulisti Elina Vähälä ja pianisti Wendy Chen konsertoivat lauantaina 12. maaliskuuta Kangasala-talossa. Konsertissa kuullaan Jaakko Kuusiston, Respighin ja Beethovenin teoksia.

Elina Vähälä kuuluu suomalaisten instrumentalistien kansainväliseen kärkikaartiin. Yhdysvaltain Iowassa syntynyt mutta jo pikkulapsena Suomeen muuttanut Vähälä aloitti harjoittelun kolmevuotiaana. Ura konserttosolistina alkoi jo 12-vuotiaana kotikaupungin Lahden kaupunginorkesterin konsertissa. Hän valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 1999. Samana vuonna hän voitti arvostetun Young Concert Artists International Auditions -kilpailun New Yorkissa. Vuonna 2008 Vähälä esiintyi maailmanlaajuiselle televisioyleisölle Nobelin rauhanpalkintogaalassa.

Wendy Chen on menestynyt pianisti USA:sta. Kaliforniassa syntynyt Chen debytoi 15-vuotiaana Los Angelesin filharmonikkojen solistina ja on sittemmin voittanut muun muassa kansallisen Frédéric Chopin -pianokilpailun sekä Young Concert Artists Auditions -kilpailun.

Pianisti Wendy Chen pitää myös mestarikursseja ja luennoi ympäri maailmaa.
Pianisti Wendy Chen pitää myös mestarikursseja ja luennoi ympäri maailmaa.

Chen on yksi tämän ajan kysytyimmistä pianisteista ja kamarimuusikoista. Hän on esiintynyt muun muassa muusikkolegenda Art Garfunkelin ja James Taylorin kanssa sekä yksityiskonsertissa USA:n korkeimman oikeuden tuomareille. Hänen uransa kohokohtia ovat olleet Chopin-resitaali Varsovan Philharmonic Hallissa ja Lontoon filharmonikkojen kanssa tehty levytys. Chenin soittoa voi kuulla konserttien lisäksi myös USA:n yleisradion NPR:n ohjelmassa “Performance Today”.

Vähälä ja Chen ovat tehneet paljon yhteistyötä. Keväällä 2014 he konsertoivat yhdessä Kymi Sinfoniettan ja Lapin Kamariorkesterin solisteina ja Oulun Musiikkijuhlilla Beethoven-resitaaleissa.

Kangasala-salin konsertti on osa talon kevään 2016 klassista konserttisarjaa 2. Sarja jatkuu Petri Kumelan ja Joonas Wideniuksen Flamencosta klassiseen -kitarakonsertilla 13.4. ja Lyömäsoitinyhtye Osuma Ensemblen ja saksofonisti Esa Pietilän Helatorstain Osuma -konsertilla 5. toukokuuta.

Uransa aikana Elina Vähälä on esiintynyt viidellä mantereella. Hänen soittimensa on Giovanni Battista Guadagnini vuodelta 1780.
Uransa aikana Elina Vähälä on esiintynyt viidellä mantereella. Hänen soittimensa on Giovanni Battista Guadagnini vuodelta 1780.