B-tytöt voittivat kärkiottelun

Jaana Järvinen jatkoi vahvoja pelejään. Salo törmäsi puolustusmuuriin ja lisäksi myös heitto upposi. Kuva: Helmi Raivio
Jaana Järvinen jatkoi vahvoja pelejään. Salo törmäsi puolustusmuuriin ja lisäksi myös heitto upposi. Kuva: Helmi Raivio
Hanna Hirvonen ei arkaile isompiensa joukossa. Kuva: Helmi Raivio
Hanna Hirvonen ei arkaile isompiensa joukossa. Kuva: Helmi Raivio

Pälkäneen Luja-Lukon B-tytöt vankistivat asemiaan alueellisen ykkösdivisioonan kärkikahinoissa, kun sarjajohtaja Vilpas kaatui Salossa lukemin 60–43. Kevätkauden neljä ensimmäistä otteluaan voittaneet salolaiset hävisivät myös syksyn ottelun jatkoajan jälkeen pälkäneläisille.

Aktiivisesti ylhäältä asti prässäävät salolaiset osaavat pitää vastustajat kiireisinä. Pallollinen pelaaja saa heti kimppuunsa kaksi pelaajaa, jos liike loppuu. Hyökkäyspäässä Vilpas ajaa mielellään korille, sillä joukkueesta ei löydy huippuheittäjiä.

Emilia Ingman oli puolustamassa ja heittämässä Vilpasta nurin.
Emilia Ingman oli puolustamassa ja heittämässä Vilpasta nurin.

Ottelun avauspuolisko oli numeroiden valossa tasaväkinen. Pälkäneläiset olivat tauolla pisteen perässä. Se ei kuitenkaan huolettanut Luja-Lukkoa, sillä se tiesi pystyvänsä puolustamaan salolaiset tehottomaksi. Pälkäneen pitkä ja fyysisesti vahva avausviisikko hoitikin kolmannen jakson alun murhaavasti 17–0. Sen jälkeen ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

Isokokoiset ja tiiviin puolustuspelin taitavat pälkäneläiset tukkivat korin alustan tehokkaasti. Yksi vastaan yksi -tilanteet hoidettiin tarkasti, ja tarpeen tullen järjestyi vielä yksi pelaaja varmistamaan, etteivät salolaiset päässeet tekemään tuhojaan.

Roosa Taipaleen peli kulkee. Viikonloppuna tarvitaan onnistumisia SM-sarjapeleissä Turussa.
Roosa Taipaleen peli kulkee. Viikonloppuna tarvitaan onnistumisia SM-sarjapeleissä Turussa.

Vilppaasta löytyi kentällisen verran huippufysiikkaa. Salolaiset tarjosivat pälkäneläisille hyvän mittarin siinä, miten nopeasti pallo pitää saada liikkeelle, jotta tiivis prässi aukeaa. Rohkeaa syöttöpeliä pystyttiin pelaamaan myös hyökkäyspäässä. Korin alle uskallettiin hakeutua ja syöttää – ja jos sieltä ei päästy nostamaan helppoja pisteitä, koripalloparketin shakki avasi heittopaikan kauemmas.

Pelin Luja-Lukolle puolustanut avauskentällinen kantoi päävastuun myös hyökkäyspäässä. Hanna Hirvonen, Emilia Ingman, Jaana Järvinen ja Roosa Taipale heittivät kolme neljäsosaa joukkueen pisteistä. B-tyttöikäistä Järvistä lukuun ottamatta nelikko kuuluu C-tyttöjen SM-sarjajoukkueen avaukseen. Raholan ja Pälkäneen yhteisjoukkue jatkaa pelejään lauantaina Turussa.

Kahden SM-turnauksen jälkeen lohkokolmosena oleva RaLuLu kohtaa ensin ikäluokkaa suvereenisti hallitsevan Tapiolan Hongan ja puolentoista tunnin tauon jälkeen emäntäjoukkue Turun Riennon.

Sarjapisteitä on realistisempaa odottaa Riento-ottelusta. Tehtävää vaikeuttaa kuitenkin se, että kotijoukkue pääsee otteluun tuoreemmilla jaloilla.

 

B-tytöt, 1. divisioona

Vilpas541400-2118
TuRi W541310-2338
FoBa532355-2246
PäLuLu431236-1906
Pyrintö W633338-3686
Pyrintö R633291-3396
LoKoKo413188-2132
KaaRo514275-3182
TuRi G404118-4150