Minipojat katkaisivat tappioputkensa

Aleksi Räväsmäki imi itseensä parhaimmillaan pari, kolme puolustajaa.
Aleksi Räväsmäki imi itseensä parhaimmillaan pari, kolme puolustajaa.

Pälkäneen 11–12-vuotiaat koripallopojat ottivat syksyn turnauksissa ja sarjapeleissä arvokkaita päänahkoja. Joukkue sijoittui syksyllä minipoikien ykkösdivisioonassa neljänneksi.

Kevätkauden pelit ovat sujuneet takkuisemmin. Lauantainen turnausreissu toi mukanaan jo viidennen peräkkäisen tappion, kun Uudenkaupungin Korihait rökitti Luja-Lukon 37–49. Päivän toisessa pelissä tappioputki katkesi: Pälkäne voitti nollakerholaisten kohtaamisessa Pyrinnön nuoremmat minipojat 66–39.

Luja-Lukon kuntokäyrä ei ole laskussa, eivätkä taidot hävinneet mihinkään, vaikka kevään peleissä onkin kärsitty tappioita Uudenkaupungin kaltaisille joukkueille, jotka vielä syksyllä kaatuivat. Pikemminkin kyse on joukkueen monipuolisuudesta ja fyysisyydestä: monet pälkäneläispelaajat ovat talvella muiden lajien parissa, eikä joukkue ole päässyt pelaamaan aivan ykkösnipullaan. Tämä on tarjonnut muille pelaajille lisää vastuuta ja kokemusta kovista peleistä. Se tulee kantamaan hedelmää tulevina vuosina.

Etenkin lauantain ensimmäisessä ottelussa Uuttakaupunkia vastaan näkyi erikoisen sarjaohjelman tuoma pitkä pelitauko. Minipoikien edellisistä sarjapeleistä oli vierähtänyt reilu kuukausi. Niinpä monilla pelaajilla olikin hieman tekemistä pelirytmin hakemisessa. Ero Uuteenkaupunkiin kasvoi tasaisesti koko ottelun ajan, eivätkä pälkäneläiset nousseet missään vaiheessa taistelemaan ottelun voitosta.

Toisessa ottelussa pälkäneläiset löysivät peli-ilon ja pyörittivät Pyrinnön sekaisin jo alkuminuuteilla. Taululla oli hetkessä pisteet 12–0 ja ottelu oli käytännössä taputeltu. Tamperelaisillakin oli hyviä pelaajia, mutta vuoden ikäero tarkoittaa liian isoa eroa fysiikassa.

Pälkäneläisten pistekuningas molemmissa otteluissa oli Aleksi Räväsmäki, joka teki tuhoisaa jälkeä korin alla. Uusikaupunki sai himmennettyä hänet parin, kolmen pelaajan puolustuksella, eivätkä pälkäneläiset löytäneet uutta peli-ideaa, kun hyökkäyksiä ei enää voinutkaan päättää korin alustan täsmäaseen kautta. Pyrintöä vastaan Räväsmäki pystyi tekemään mitä halusi.

Reilun parin kuukauden tauolta sarjapeleihin palannut Lauri Siiro totutteli Korihait-pelin ajan kuvioihin ja kuritti Pyrintöä jo reilulla parillakymmenellä pisteellä.