LP kulkee painetestistä toiseen

LP Kangasala selvitti tyylikkäästi ensimmäisen painetestinsä pudotuspeleissä käännettyään selkä seinää vasten ottelusarjan rovaniemeläistä WoVo:a vastaan 1–2-tappioasemasta Pitkäjärvellä 3–2-voitoksi ja välieräpaikaksi.

Välierissä HPK:ta vastaan joukkue näytti jo selvittävän kotisalissaan seuraavan painetestin nousemalla toisessa ottelussa 1–2-erätappioasemasta aina selkeään johtoasemaan viidennessä erässä. Toisin kuitenkin kävi, ja testin reputtaminen pienimmällä mahdollisella marginaalilla – tuloksena tappio luvuin 2–3 (25–27, 25–13, 22–25, 26–24, 15–17) – tiesi LP:n ajautumista painetesteistä tähän asti suurimpaan. Joukkueella ei ole enää varaa hävitä Hämeenlinnassa, jos se mielii pelata Mestaruusliigan finaalissa.

– Kaikki on kiinni siitä, miten pelaajat kestävät paineen. Meillä se puoli onnistui ehkä vähän paremmin, HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini arvioi.

Hän oli ottelun jälkeen LP Kangasalan valmentajan Ismo Tahvanaisen kanssa yhtä mieltä siitä, että pudotuspeleissä voitot ja häviöt ratkotaan korvien välissä. Toki tämä on vain osatotuus; materiaalillakin on merkitystä, ja HPK on jo vuosia operoinut eri kokoluokan budjeteilla kuin LP. Tahvanainen ei kuitenkaan mennyt piiloon materiaalierojen taakse vaan katsoi kotijoukkueen sortuneen HPK:hon verrattuna kurittomuuteen ja paineen alla vääriin ratkaisuihin.

– Tilastojen perusteella meidän ei olisi pitänyt hävitä. Teimme kohtalokkaita virheitä erien lopuissa, hän valitteli pettyneenä pelin jälkeen.

Tappio korpesi myös paluun LP:n kokoonpanoon tehnyttä Allison Mayfieldiä.

Kirvelevä tappio kotisalissa tiistaina HPK:lle veti LP:n pelaajien ilmeet vakaviksi. Hämeenlinnalaiset siirtyivät välierissä 2–0-johtoon ja voivat napata finaalipaikan seuraavassa pelissä.
Kirvelevä tappio kotisalissa tiistaina HPK:lle veti LP:n pelaajien ilmeet vakaviksi. Hämeenlinnalaiset siirtyivät välierissä 2–0-johtoon ja voivat napata finaalipaikan seuraavassa pelissä.

– On vaikea sanoa nyt mitään. Ottelu oli käsissämme, mutta rentous puuttui lopussa emmekä saaneet voittoa otettua. Meillä oli sekä hyviä että huonoja hetkiä, hän tiivisti.

Syyttä ei vieraiden Lindsay Stalzer luonnehtinut ottelun olleen ylä- ja alamäkineen ”hullu peli”.

Korvien välissä tapahtuva ottelun loppuhetkien työstäminen nousee avainasemaan, kun välieräsarja on katkolla Hämeenlinnassa.

Jos urheasti kotisalissaan taistellut LP pystyy kääntämään viidennen erän lipeämisen voimavaraksi, joukkue pystyy horjuttamaan HPK:ta. Pahimmassa tapauksessa HPK:n nousu viiden pisteen takaa-ajoasemasta voittoon viime hetkillä voi taittaa terän LP:n pelaajien itseluottamukselta tiukoissa paikoissa.

LP Kangasalan pelaajien reaktiot WoVo-sarjan voiton varmistuttua kertovat, että jokainen joukkueessa on jättänyt kentälle kaikkensa. Pelissä on vahvat tunteet mukana.
LP Kangasalan pelaajien reaktiot WoVo-sarjan voiton varmistuttua kertovat, että jokainen joukkueessa on jättänyt kentälle kaikkensa. Pelissä on vahvat tunteet mukana, niin kentällä kuin sen laidallakin.