Pettymys nollattava lauantaiksi

Häviäminen kotisalissa kalkkiviivoilla oli viisieräisen kamppailun verran tunteiden vuoristorataa ajelleelle LP Kangasalan joukkueelle lopulta liikaa. HPK:n nousu toisen välieräpelin ratkaisuerässä – viiden pisteen ja usean ottelupallon takaa rinnalle ja ohi – jäi jäytämään kangasalalaisia sen sijaan, että joukkue olisi pystynyt kääntämään kirvelyn voimavarakseen.

– Kyllä se oli meille painolasti Hämeenlinnan pelissä. Kaikkien tilastojen ja todennäköisyyksien mukaan kotipeli olisi pitänyt hoitaa. Se häviö näkyi henkisellä puolella, vaikka puhuttiinkin omaan peliin uskomisesta ja homman kääntämisestä, valmentaja Ismo Tahvanainen arvioi.

HPK eteni loppuotteluun ja passitti LP:n pronssipeliin otettuaan tarvittavan kolmannen voittonsa välierissä lukemin 3–0 (25–19, 25–15, 25–19). LP roikkui mukana ja väläytteli ajoittain hienosti, mutta aggressiivisuus ja tulituki uupumaan päin olleelle Shelby Daltonille jäivät puuttumaan. Kangasalalaisten parhaana palkittiin passari Elizabeth Koberstein.

Kolme välierävoittoa suoraan kolmessa pelissä ottanut HPK oli loppukaudesta – ja koko kauden ajan kotipeleissään – LP:lle vaikea vastus. Suomen cupissa LP oli hämeenlinnalaisia parempi ja kylvetti HPK:ta myös tammikuun alussa kotikentällään. Sen jälkeen HPK kävi kertaalleen hakemassa pisteet Pitkäjärveltä erin 0–3 ennen pudotuspelikohtaamisia. Runkosarjassa HPK voitti kaikki kotiottelunsa LP Kangasalaa vastaan häviämättä niissä erääkään.

– Joukkueella on silti yksinkertainen pelityyli, enkä pidä sitä mitenkään taktisena joukkueena. Kuten kohtaamallamme ukrainalaisjoukkueellakin, sillä oli vahvoja yksilöitä, joiden kautta pelattiin paljon, LP:n Tahvanainen ruotii.

 

OrPo vastassa pronssiotteluissa

Vaikka haave finaaleista kariutuikin, pronssi kiinnostaa kangasalalaisia.

– On se oikeastaan itsestään selvääkin, että haluamme lähteä ottamaan pronssin. Mitaliketjun jatkaminen olisi hieno juttu, ja SM-pronssi cup-hopean ja euromenestyksen päälle olisi loppujen lopuksi ihan hyvä lopputulema kaudelle, Ismo Tahvanainen sanoo.

Lyhyt, kahdella voitolla ratkeava pronssipelisarja kauden päätteeksi voi olla pelaajille henkisesti helpompi paikka kuin puolivälieräsarja, jossa haetaan kolmea voittoa hamaan tulevaisuuteen ulottuviin mitalipeleihin pääsemiseksi. Paljon on silti kiinni pelaajien korvien välistä.

– Kaikki tietävät, että nyt viimeistään tiistaina kausi loppuu. Sen voittamisen ja mitalin saamisen tunteen jos pystyy kanavoimaan sellaiseksi draiviksi käsiin, päähän ja jalkoihin… Se, joka haluaa mitaleita enemmän, voittaa.

Tahvanainen uskookin, että jo lauantaisessa henkien taistossa näkee, kumpi joukkue on enemmän pronssin perään. Selkeää materiaalietua ei ole joukkueista kummallakaan.

– OrPo pelaa samanlaista peliä kuin HPK ja on suunnilleen samantasoinen. Joukkue on kuitenkin fyysisesti HPK:ta heikompi, Tahvanainen valottaa.

LP:n kaikkien pelaajien pitäisi olla lauantaina pelikuntoisia – myös Roosa Laakkosen, joka loukkasi nilkkansa edellispelissä Pitkäjärvellä. Jos joukkue saa sekä laita- että keskipelinsä toimimaan samaan aikaan, on se vaikea pideltävä OrPo:lle siinä missä HPK:llekin.

LP kohtaa OrPo:n Pitkäjärvellä lauantaina kello 18. Kamppailu voi olla LP Kangasalan viimeinen Pitkäjärvellä tällä kaudella. Jos pronssimitaleiden kohtalo ei ratkea vielä sunnuntaina Orivedellä, palaavat joukkueet tiistaina Pitkäjärvelle kolmanteen ja viimeiseen pronssipelikohtaamiseen.

 

HPK:lle kärsitty kotitappio välierissä jäi painamaan liiaksi LP Kangasalan pelaajia, ja joukkue taipui seuraavana päivänä pronssiotteluun. Kapteeni Outi Munnukka tsemppasi pelin jälkeen Tiiamari Sievästä ja Nette Tuomista.
HPK:lle kärsitty kotitappio välierissä jäi painamaan liiaksi LP Kangasalan pelaajia, ja joukkue taipui seuraavana päivänä pronssiotteluun. Kapteeni Outi Munnukka tsemppasi pelin jälkeen Tiiamari Sievästä ja Nette Tuomista. Lauantaiksi kangasalalaiset aikovat kaivaa jälleen esille iloisemman peli-ilmeen.