Luja-Lukko pohjusti ensi kautta ja palkitsi onnistujiaan

Pälkäneen Luja-Lukon lentopallojoukkue paketoi historiansa ensimmäisen kakkossarjakauden Vohlisaaressa pidetyssä päätöstilaisuudessa. Lohkon viides sija, sarjapaikan varmistaminen pelaamalla ja kauden kuusi voittoa – joista nousijajoukkueelle harvinaisesti peräti neljä vieraissa – saivat tyytyväisen hymyn kaikkien huulille.

– Kaikki huomasivat, että Lukko pelasi oikealla sarjatasolla. Joukkue oli uskottava, manageri Jari Perkiö summaa.

Päätös ensi kauden sarjatasosta olikin helppo tehdä. Lukko jatkaa kakkossarjassa viime kaudesta paljon oppineena ja viisastuneena. Vauhdilla edennyt liikuntahallihanke tuo lentopalloväelle lisäkiihokkeen tulevien vuosien toimintaan. Perkiön mukaan on kunnia-asia, että Pälkäneellä on hallin valmistuessa kilpailukykyinen kakkossarjajoukkue.

Luja-Lukon hyvät otteet huomattiin myös kauempana. Joukkuetta pyydettiin sparraamaan Pyynikille A-nuorten SM-lopputurnaukseen valmistautuvaa Rantaperkiön Iskua. Pälkäneläiset suostuivat pyyntöön oitis.

Luja-Lukon yksi kehitysteema on aiempaa määrätietoisempi erikoisosaamisen hyödyntäminen hyvän kontaktiverkoston kautta. Jo nyt joukkue on käyttänyt hyväksi Akaa-Volleyn valmentajan Risto Lahden erityisosaamista torjunnan ja puolustuksen sijoittumisessa ja toimimisessa, ja yhteistyötä ollaan jatkamassa myös kesällä. Lisäksi joukkueen kapteeni – siviiliammatiltaan oppinut professorismies – Ville Mattila on kirjannut pelaajille kesäharjoittelun pohjaksi suosituksiaan siitä, mihin kenenkin kannattaisi kiinnittää huomiota omassa harjoittelussaan.

 

Vuoden juniori – ja seniori

Päätöstilaisuudessa lentopallojaoston puheenjohtaja Asko Niemi palkitsi kauden aikana kunnostautuneita lujalukkolaisia. Kauden pelaajana palkittiin läpi kauden luottomiehenä uurastanut Joni Veripää. Libero sai jo kauden aikana palkinnon kovasta harjoittelustaan päästyään Akaa-Volleyn ykkössarjajoukkueen matkassa Viron Rakvereen kansainväliseen turnaukseen, jossa sai mahdollisuuden pelata Viron ja Latvian liigajoukkueita vastaan.

Kauden junioriksi valittiin hakkurin vastuullisella paikalla pääosin pelannut Tomi Perkiö, joka takoi pisteitä tasaiseen tahtiin ja aiheutti vastustajalle päänsärkyä pahoilla syötöillä. Nuorukainen harjoitteli koko talven myös Rantaperkiön Iskun ykkössarjajoukkueen kanssa ja pelaa Iskun A-nuorten joukkueessa. Perkiö havittelee Iskun mukana SM-mitaleita huhtikuun puolivälissä Oulussa.

Kimmo Lehtelä sai kunnian tulla valituksi kauden senioriksi. Vaikka harjoittelu jäi perhesyistä vähiin, oli saldo kentällä kova. Lehtelä sai tililleen yhden täyden ottelun Lapin Narvi-Palloa vastaan – ja oli yhtenä isona tekijänä siivittämässä Lukon tuolloin vierasvoittoon.

Kilpailua oli muita kategorioita vähemmän kauden manageria mietittäessä. Vuoden managerina palkittiin Jari Perkiö, joka kuitenkin ansaitsi tunnustuksen junailtuaan maajoukkuemies Olli-Pekka Ojansivun Luja-Lukon riveihin elokuiseen harjoitusotteluun Akaa-Volleyta vastaan.

Joni Veripää palkittiin kauden pelaajana Luja-Lukon lentopallojoukkueen päätösgaalassa.
Joni Veripää palkittiin kauden pelaajana Luja-Lukon lentopallojoukkueen päätösgaalassa.