Viihdettä, teatteria ja tunnelmointia

Kangasala-talon syksy tarjoaa runsaasti viihdyttävää teatteriohjelmistoa, ja Kangasalla nähdään syksyn mittaan monipuolista viihdettä ja teatteria klassista musiikkia unohtamatta.

Linnateatterin vierailuesitys Otto vai pano tuo Kangasalle suosikkikoomikot Jukka Rasilan ja Kalle Lambergin marraskuussa. Katalonialaisen Jordi Galceranin näytelmässä eksyy realistisesta lähtötilanteesta kafkamaiseen mustaan huumoriin. Näyttelijä Erkki Saarela puolestaan viihdyttää Tarttuvia tarinoita -komediassa, jossa mellastavat tautimaailman julkkikset syfiliksestä koleraan. Parivaljakko Eija Vilpas ja Hannele Lauri nähdään Kangasalan syksyssä, mutta tällä kertaa erikseen. Yötön yö -komediassa Vilpas eläytyy juhannuksen viettoon. Lauri puolestaan tähdittää Pusi, pusi -musiikkikomedian kolmiodraamaa.

Viihdekonserteissa svengiä ja joulutunnelmaa

Suosittuja viihdekonsertteja on luvassa lisää. Odotettu Tänään täällä laulavat Hietaset -konsertti kuullaan syyskauden alussa elokuussa. Konsertissa esiintyy koko Hietasten musiikkiperhe tenori Pentti Hietasen johdolla. Night and Day -draamakonsertissa laulaja Elina Vettenranta ja klarinetisti Antti Sarpila esittävät HT Combon solisteina melankolista bluesia, balladeja ja iloista swingiä syyskuun puolivälissä. Ikäihmisten suosikki Seminola-orkesteri tuo Kangasalan marraskuuhun iskusävelmiä 1920–50-luvuilta.

Tänä vuonna kuullaan myös toivottuja joulukonsertteja. Musiikkilegendat Eino Grön ja Iiro Rantala konsertoivat yhdessä Veera Railion ja Ihmisäänet -kuoron kanssa. Konsertissa kuullaan kaikki rakkaimmat joululaulut.

Klassista ja jazzia monipuoliseen tyyliin

Kangasalan oma Heikki Silvennoinen esiintyy marraskuussa Kangasala-talossa yhdessä Pave Maijasen kanssa. Harvinaisella keikalla on luvassa rautainen annos muusikoiden omia kappaleita ja 1960−70-lukujen rock’n’rollia sekä bluesia. Anssi Tikanmäen orkesteri tuo Kangasalle Maisemakuvia Suomesta -levyn 35-vuotisjuhlakonsertin. Tutut Maisemakuvia Suomesta -kappaleet avaavat salin syyskauden elokuussa. Irlantilaisen musiikin yhtye Eala lupaa järjestää Kangasalla rennon ja vauhdikkaan irlantilaisen illan täynnä musiikkia ja tanssia.

Klassisessa ohjelmistossa kuullaan Meta4-jousikvartettia, joka kuuluu maan tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin jousikokoonpanoihin. Pianisti Jani Aarrevaaran ja viulisti Jani Lehtosen Beethoven-konserttien sarja jatkuu syksyllä kahdella konsertilla.

Lisää Kangasala-salin syksyn ohjelmistoa julkaistaan loppukevään ja alkusyksyn aikana.

Valdemar Virtanen, Eija Vilpas ja Tiia Louste hauskuuttavat komediassa Yötön yö.
Valdemar Virtanen, Eija Vilpas ja Tiia Louste hauskuuttavat komediassa Yötön yö.
Erkki Saarela viihdyttää Tarttuvia tarinoita -komediassa.
Erkki Saarela viihdyttää Tarttuvia tarinoita -komediassa.
Heikki Silvennoinen ja Pave Maijanen.
Heikki Silvennoinen ja Pave Maijanen.
Jukka Rasila ja Kalle Lamberg naurattavat komediassa Otto vai pano. Kuva: Matti Rajala
Jukka Rasila ja Kalle Lamberg naurattavat komediassa Otto vai pano. Kuva: Matti Rajala
Meta4. Kuva: Noora Isoeskeli
Meta4. Kuva: Noora Isoeskeli
Hietasten perhe esiintyy Kangasala-talossa elokuussa
Hietasten perhe esiintyy Kangasala-talossa elokuussa
Eino Grön ja Iiro Rantala.
Eino Grön ja Iiro Rantala.