Supermessut: Pälkäneen kunta ja yritykset yksissä tuumin esillä

”Matkailussa on vielä paljon vallattavaa”

Mika Eerola (vasemmalla) oli mukana Pälkäneen kunnan osastolla markkinoimassa niin omaa yritystään kuin kotikuntaansakin. Hänen mielestään enää ei pitäisi puhua taantumasta, vaan korostaa niitä nousun merkkejä, joita on näkyvissä.

Mika Eerola (vasemmalla) oli mukana Pälkäneen kunnan osastolla markkinoimassa niin omaa yritystään kuin kotikuntaansakin. Hänen mielestään enää ei pitäisi puhua taantumasta, vaan korostaa niitä nousun merkkejä, joita on näkyvissä.

Ilkka Koivula markkinoi VisitPälkäneen osastolla tulevana kesänä Sappeen kesäteatterissa esitettävää Kaikki Oikein -lottovoittokomediaa.

Ilkka Koivula markkinoi VisitPälkäneen osastolla tulevana kesänä Sappeen kesäteatterissa esitettävää Kaikki Oikein -lottovoittokomediaa.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetyillä Supermessuilla vieraili viime viikonloppuna lähes 20 000 kävijää. Puutarha oli yksi suuri teema, samoin keräily.

Keskuksen aulan valtasi April Fest -nimen saanut, lähinnä ruokaan, juomaan ja kulttuuriesityksiin keskittynyt kokonaisuus.

Sydänhämäläisittäin kiinnostavimmat satsaukset nähtiin E-hallissa, jossa pidettiin Kotimaan Matkailu -messut. Esillä oli loma- ja majoituskohteita, nähtävyyksiä, kuntien palveluja ja kulttuuritarjontaa maan päästä päähän.

Pälkäneen kunta oli näkyvästi mukana yhteisellä osastolla useiden paikallisten yrittäjien kanssa.

– Yrittäjän kannalta oli hienoa, että kunta antoi mahdollisuuden lähteä mukaan hyvässä porukassa ja kunnon kimppahengessä. Yksin tehtynä satsaus olisi turhan kallis ja raskas, Pälkäneen messuosastolla yhtenä esittelijänä avauspäivänä perjantaina päivystänyt safariyrittäjä Mika Eerola tuumaili.

– Kunnassa on mielestäni tällä hetkellä hyvää pöhinää tällaisen markkinoinnin saralla. Luultavasti parempaa kuin koskaan aiemmin. Annan tunnustusta muun muassa kehityspäällikkö Mia Sorrille. Ja kyllä markkinointi kannattaa. Matkailupuolella on vielä markkinoilla paljon vallattavaa.

 

”Lama jo selätetty”

Eerola järjestää Sydän-Hämeen Safarit Oy:nsä alla lähinnä mönkijä-, moottorikelkka- ja vesijettireissuja. Asiakkaista suurin osa on vientiyrityksiä, jotka haluavat antaa henkilöstölleen tai asiakkailleen unohtumattoman elämyksen.

Pälkäneen messuosasto oli kunnan sekä monen yrittäjän yhteisponnistelun tulos.

Pälkäneen messuosasto oli kunnan sekä monen yrittäjän yhteisponnistelun tulos.

– Keskityn ydinosaamiseen. Olisi mukava kokeilla monenlaista muutakin puuhaa, mutta rahat ovat kiinni noissa laitteissa. Täytyy suhtautua kriittisesti liikaan rönsyilyyn. Yleisimmin väki tulee meille kello 14:n aikoihin, turvallisuusperehdytyksen ja muun sellaisen jälkeen lähdetään safarille muutamaksi tunniksi. Sitten pitää aina olla sauna ja Mallasvedessä uintia sekä myöhemmin ruokailu, Eerola kertaa peruskaavaansa.

Safariyrittäjä markkinoi enimmäkseen internetissä. Messut ja netin hän yhdisti järjestämällä sosiaalisessa mediassa kilpailun, jossa arvottiin firman sivuista tykänneiden kesken pääsylippuja Supermessuille. Kisa toi yritykselle paljon uusia seuraajia.

– Kaikkiaan nyt on mielestäni aika tehdä eikä voivotella. Olen jo puolisen vuotta sanonut, että lama on selätetty. Sen näki jo pikkujoulukaudella. Nousu on alkanut, ja asiakkaillamme kuuluivat olevan tilauskirjat hyvinkin täynnä.

Samaan tunnelin päässä pilkistävään valoon uskoo moni muukin pälkäneläisyritys. Markkinointisatsauksensa kunnan messuosastolla antoivat tavalla tai toisella ainakin Katajan Liha Oy, Kukkian Seutu, Ohjelmapalvelu Huwitus, Puutikkalan Puoti Oy, Ruljanssi Oy, Rönnvikin Viinitila ja Sappeen Matkailukeskus.

Samoin tietysti kunta itse, sillä niin turisteja kuin vakiasukkaita ei voine koskaan haalia liikaa. Rönnvikillä oli messuilla lisäksi tyystin omakin osastonsa.

Myös kangasalalaista edustusta matkailun suurtapahtumasta löytyi. Näkyvimmin sikäläisistä yrityksistä oli esillä Vehoniemen Automuseo, jonka puuhanainen Leila Suutarinen paitsi esitteli museota sinänsä, myös teki kauppaa muun muassa pienoismalliautoja myymällä.

Sydän-Hämeen Lehden kanssa samaan mediakonserniin kuuluva Radio Sun lähetti Supermessuilta suoraa live-lähetystä.

Lotta Salminen opiskelee viinintuotantoa Lepaalla. Supermessuilla hän huolehti pälkäneläisen Rönnvikin viinitilan osastosta.

Lotta Salminen opiskelee viinintuotantoa Lepaalla. Supermessuilla hän huolehti pälkäneläisen Rönnvikin viinitilan osastosta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?