Lähetystyökin on siirtynyt mobiiliin

Pälkäneen seurakunnan lähetysillassa on vieraana Hanna­lähettiläs Liisa Heinänen.
Pälkäneen seurakunnan lähetysillassa on vieraana Hanna­lähettiläs Liisa Heinänen.

Mitä yhteistä on Turkilla, Thaimaalla, Japanilla ja Pälkäneellä? Pälkäneen seurakunnalla on maihin erityinen suhde, sillä se tukee näissä maissa tehtävä medialähetystyötä. Mitä ihmeen medialähetystä? Medialähetys käyttää nykyaikaista teknologiaa välittääkseen evankeliumin median avulla erityisesti niille, joita on muuten vaikea tavoittaa. Radion ja television rinnalle ovat nousseet internet ja mobiilimedia.

Suomessa Medialähetys Sanansaattajat eli Sansa on keskittynyt tähän työhön. Sen tukema mediatyö tuo evankeliumin yli kahden miljardin ihmisen ulottuville. Tästä ja medialähetyksen osana toimivasta Hanna­rukousliikkeestä puhutaan Pälkäneen seurakunnan lähetysillassa toukokuun ensimmäisenä tiistaina 3. 5. Kansainvälisiä kuulumisia tuo Hanna­lähettiläs Liisa Heinänen. Hän on Sansan vapaaehtoistyöntekijä.

– Olen tehnyt työurani uutistoimittajana. Siksi olen seurannut ehkä tavallista tarkemmin uutisia naisten ja tyttöjen huonosta tilanteesta ja kaltoin kohtelusta eri puolilla maailmaa. Hanna­liike sekä havahduttaa tiedostamaan naisten tilanteita että auttaa naisia, Liisa Heinänen kertoo.

Suomessa toimii lähes 90 Hanna­ryhmää. Niiden jäsenet ovat osa kansainvälistä noin 40 000 naisen joukkoa, joka rukoilee saman Hanna­rukouskalenterista kullekin päivälle löytyvän lyhyen rukouksen. Kalenteri on käytössä 125 maassa.

Toinen Hanna­työn tukipilari ovat naisille lähettävät radio-­ohjelmat, joissa annetaan sekä neuvoja arkeen että hengellistä ohjausta.

Pälkäneen seurakunnan lähetysilta 3.5. klo 18 Pälkäneen seurakuntatalolla.