Villivihannesretkellä esitellään luonnon terveellisiä herkkuja

Kangasalan kunnan ympäristönsuojelu ja Ekokumppanit Oy järjestävät keskiviikkona 8. kesäkuuta kello 18-20 maksuttoman villivihannesretken, jolla opetellaan tunnistamaan yleisimmät syötävät luonnonkasvit ja hyödyntämään niitä keittiössä. Lähiluonnosta löytyy paljon herkullisia ja terveellisiä kasveja, kuten voikukka, vuohenputki ja nokkonen.

Oppaina toimivat keruutuotetarkastaja Venla Törmä ja biologi, yrttineuvoja Jonna Niiniaho. Retken jälkeen halukkaat saavat mukaansa keruutuotetarkastaja Päivi Mattilan kokoaman tieto- ja reseptimonisteen villivihanneksista. Tapaamispaikka on Äijälä-talon parkkialue, Liuksialankuja 33.

Retkelle suositellaan sään mukaisia vaatteita ja kumisaappaita. Hyödyllisiä ovat myös kori ja pikkuveitsi tai sakset kasvien keräämiseen sekä hanskat nokkosia varten. Pienissä paperipusseissa kasvit pysyvät erillään. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.